Nijmeegse Burgemeester Bruls trots op titel vegetarische hoofdstad

Nijmegen is de hoofdstad van Nederland. Als het tenminste over vegetarisch eten gaat. Op 9 oktober heeft Hubert Bruls (burgemeester Bruls) het certificaat met deze titel ontvangen. Deze benoeming dankt Nijmegen aan de resultaten van onderzoek van de Vegetariërsbond en een publieksstemming. Vegetariërs en vleesminderaars hebben in Nijmegen in de horeca en bij Thuisafgehaald de grootste keuze. Deze keuze is nog tot en met 16 oktober nog groter, tijdens de derde Vegetarische Restaurantweek. Tijdens deze week kan men extra voordelig genieten van vegetarische topmenu's. "Ik ben blij en trots deze titel in ontvangst te mogen nemen. Ook in dit opzicht is Nijmegen een bijzondere stad. Ikzelf zie ook dat het vegetarische aanbod in Nijmegen de afgelopen jaren is vergroot en verbeterd", aldus burgemeester Bruls.In het onderzoek is onderzocht in hoeverre vegetariërs en vleesminderaars uit restaurants kunnen kiezen als ze uit eten gaan. Daarnaast is gekeken naar het aantal vegetarisch kokende thuiskoks bij Thuisafgehaald (een site waar thuiskoks maaltijden kunnen aanbieden) en naar het aantal stemmen dat het publiek uitbracht. Nijmegen werd eerder al benoemd tot 'vegastad' van het Oosten. "In Nijmegen is er in veel restaurants een ruime keuze voor vleesminderaars en vegetariërs. Daarmee wint Nijmegen het van Den Haag, Den Bosch, Groningen en Utrecht, die we als hoofdsteden van het Westen, Zuiden, Noorden en Midden hadden aangewezen", aldus Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond.

De vegetarische hoofdsteden werden bekend gemaakt in de aanloop naar De Vegetarische Restaurantweek. De week voor de Vegetarische Restaurantweek wordt de vegetarische hoofdstad van Nederland bekend gemaakt. "In de Keizerstaat is het over het algemeen goed vertoeven als vegetariër", aldus Floris de Graad. "Het kan echter altijd nog beter, want ook in Nijmegen zijn er nog restaurants te vinden met alleen een geitenkaassalade op het menu."

De Vegetarische Restaurantweek wordt dit jaar gehouden van 6 tot en met 16 oktober. Tijdens deze week kan men in geselecteerde restaurants genieten van een lekker en voordelig vegetarisch menu. Tijdens deze week kan men bij de restaurants kiezen uit twee of meer vegetarische menu's, waarvan er één speciaal voor de week wordt gemaakt. Deze menu's kosten €27,50 euro; bij sommige toprestaurants is dit 45 euro.

De week wordt onder anderen gesteund door: Antoinette Hertsenberg, Maarten Tjallingii, Candy Dulfer, Tatum Dagelet, Rosita Steenbeek, Suzanne Bosman, Paul McCartney, 100% Isis, Nicolette Kluiver, Jort Kelder, Sara Kroos en Pierre Wind.

De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van de Vegetariërsbond en Vara's Vroege Vogels.

Een overzicht van alle deelnemende restaurants is te vinden op www.devegetarischerestaurantweek.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.