
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
Nijmeegse Burgemeester Bruls trots op titel vegetarische hoofdstad
In het onderzoek is onderzocht in hoeverre vegetariërs en vleesminderaars uit restaurants kunnen kiezen als ze uit eten gaan. Daarnaast is gekeken naar het aantal vegetarisch kokende thuiskoks bij Thuisafgehaald (een site waar thuiskoks maaltijden kunnen aanbieden) en naar het aantal stemmen dat het publiek uitbracht. Nijmegen werd eerder al benoemd tot 'vegastad' van het Oosten. "In Nijmegen is er in veel restaurants een ruime keuze voor vleesminderaars en vegetariërs. Daarmee wint Nijmegen het van Den Haag, Den Bosch, Groningen en Utrecht, die we als hoofdsteden van het Westen, Zuiden, Noorden en Midden hadden aangewezen", aldus Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond.
De vegetarische hoofdsteden werden bekend gemaakt in de aanloop naar De Vegetarische Restaurantweek. De week voor de Vegetarische Restaurantweek wordt de vegetarische hoofdstad van Nederland bekend gemaakt. "In de Keizerstaat is het over het algemeen goed vertoeven als vegetariër", aldus Floris de Graad. "Het kan echter altijd nog beter, want ook in Nijmegen zijn er nog restaurants te vinden met alleen een geitenkaassalade op het menu."
De Vegetarische Restaurantweek wordt dit jaar gehouden van 6 tot en met 16 oktober. Tijdens deze week kan men in geselecteerde restaurants genieten van een lekker en voordelig vegetarisch menu. Tijdens deze week kan men bij de restaurants kiezen uit twee of meer vegetarische menu's, waarvan er één speciaal voor de week wordt gemaakt. Deze menu's kosten €27,50 euro; bij sommige toprestaurants is dit 45 euro.
De week wordt onder anderen gesteund door: Antoinette Hertsenberg, Maarten Tjallingii, Candy Dulfer, Tatum Dagelet, Rosita Steenbeek, Suzanne Bosman, Paul McCartney, 100% Isis, Nicolette Kluiver, Jort Kelder, Sara Kroos en Pierre Wind.
De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van de Vegetariërsbond en Vara's Vroege Vogels.
Een overzicht van alle deelnemende restaurants is te vinden op www.devegetarischerestaurantweek.nl.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA