Duurzaam eten en slapen in het hooi

Wakker worden door de geuren van het hooi, het kraaien van de haan, gelijk opstaan of je nog even lekker omdraaien… Voor veel mensen iets waar ze over dagdromen en nu kan die droom uitkomen op vrijdag 26 september.

Hooimaand

Juli en augustus zijn de hooimaanden van het jaar. De meeste boeren hebben in september het gras gemaaid en het hooi binnengehaald. Zo ook boer Albert van de Stadshoeve in Zunderdorp. De Stadshoeve is een biologische veehouderij met koeien, schapen, een paar schattige varkens en kippen.


Hooitel

De oude Melk stal waar het hooi ligt en nu nog de kuikens rondscharrelen en de huis-eend zijn dutje doet in het zonnetje wordt deze vrijdag omgetoverd in een Hooitel. Met balen hooi worden kamers gevormd. Een tweepersoonskamertje, of lig je liever alleen of met vrienden of de familie. Het is aan jou, je kan vrij de balen verschuiven, opbouwen, afbreken, wat je maar wilt om je eigen hooitelkamer te creëren.


Avondmaaltijd op de boerderij

Voorafgaand aan de nacht in het hooi serveert Peter Pan een heerlijke duurzame maaltijd in de nieuwe stal en met mooi weer zitten we aan lange tafels buiten op het erf. Uiteraard zullen de bramen die nu goed rijp zijn niet ontbreken en kan je zelf plukken.

Na het diner bereidt met biologische streekproducten kan je genieten van de sterrennacht aan het kampvuur of alvast je kamer in het hooitel opzoeken.


Met de boer de koeien halen en melken

's Morgens vroeg wakker. Ga dan met de boer rond 8 uur het land op om de koeien te halen voor het melken. Rond 9:00 uur serveert Peter Pan een kakelvers ontbijtje, uiteraard met verse melk zo van het land.

Altijd al willen slapen in het hooi met voorafgaand een heerlijk diner van Peter Pan en 's morgens met de boer het land op om de koeien te halen? Geef je op voor de Hooi belevenis bij de Stadshoeve. Neem een slaapzak en handdoek mee.

Voor meer informatie: www.peterpan.nl en www.hoevehutten.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven