Landelijke introductie Biologische Zilte Aardappels

Marc. - nieuw concept voor zilte verrassingen van Texel

Een aardappel met een fantastische smaak, geteeld op zilte grond. Onmogelijk volgens de wetenschap, maar op Texel succesvol ontwikkeld en nu officieel gelanceerd: Zilte Aardappels van Marc. Een biologische aardappel met een verhaal, die wereldwijd voor een doorbraak kan zorgen. Nog dit najaar is de Texelse zilte pieper landelijk verkrijgbaar in supermarkten en natuurvoedingswinkels.

Als innovator en motor achter de zilte teelten geniet Texelaar Marc van Rijsselberghe landelijke bekendheid. Honderden beleidsmakers, culinair specialisten, topkoks, telers en veredelaars bezochten de proeflocaties op Texel waar de ontwikkeling, teelt en opschaling van zouttolerante gewassen plaatsvindt. Na jarenlang experimenteren is het hen gelukt een aardappel te ontwikkelen op zilte grond. Smaakvol, romig en vol mineralen en vitaminen. Deze zilte aardappel is de testfase ontgroeid en wordt op grote schaal verbouwd op de zilte akkers van de Wadden. Stichting Waddengroep (eigenaar streekkeurmerk Waddengoud) steunt het zilte project.


Marc met de Zilte Aardappels.

Deze succesvolle ontwikkeling betekent een mondiale doorbraak. Wereldwijd wordt zo'n 1,5 miljard hectare landbouwgrond bedreigd door verzilting. Voor deze akkers ontstaan nieuwe kansen. Zilte teelten kunnen bijdragen aan het oplossen van het wereldvoedselprobleem. De eerste stappen daartoe zijn gezet.

Hoe Marc. dat gaan doen, welke verrassende extra's hun aardappel nog meer heeft en welke zilte producten van Marc. binnenkort volgen, wordt bekendgemaakt tijdens de officiële lancering van het merk Marc. en de introductie van de Zilte Aardappel.

Marc. nodigt u van harte uit om op vrijdag 12 september aanstaande de landelijke introductie op Texel bij te wonen. Het persprogramma is goed te combineren met een bezoekje aan Texel Culinair in De Koog (op eigen gelegenheid). Op dit culinaire evenement staan zilte groenten en zeewier centraal.

Het programma is als volgt:
11:00 uur - aankomst op Texel (boot vertrekt om 10:30 uur uit Den Helder).
11:00-11:15 uur - Ontvangst in de boot aan de Hoornderweg 42 te Den Hoorn-Texel.
11:15-12:15 uur - Introductie concept.
12:15-13:15 uur - Bezoek proeflocatie.
13:15 uur - Lunch.
14:00 uur - Einde persbijeenkomst.

Wilt u de officiële lancering bijwonen? Geeft u dan uiterlijk woensdag 10 september per e-mail door met hoeveel personen u wilt komen. Dat kan bij Jessie Loogman: jessie@marcfoods.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven