BioToko in Zutphen heeft op 4 september 2014 het EKO-keurmerk Horeca uitgereikt gekregen. Na een uitgebreide controle door Stichting EKO-keurmerk is vast komen te staan dat BioToko voor meer dan 90% van de inkoop van gecontroleerd biologische herkomst is.

Lekker biologisch

BioToko is een initiatief van Frank Loef en zijn twee zonen. Frank: "Wij serveren erg lekker eten, dat ook nog eens gezond en verantwoord is. We gebruiken traditionele Indonesische recepten, bereiden met westerse kooktechnieken, op basis van voornamelijk biologische ingrediënten. Ook maken we geen gebruik van kunstmatige smaakversterkers."


René Heusschen overhandigt het certificaat aan Frank Loef.

Uniek

Het unieke Biologisch-Indonesische concept slaat goed aan in Zutphen en omgeving. "Ook dit jaar groeit de omzet, en het aantal vaste klanten neemt nog steeds toe. De reacties zijn vooral positief, niet alleen vanwege de keuze voor biologische ingrediënten, maar vooral vanwege de uitgesproken smaken, die ook door de echte Indonesiëkenners worden gewaardeerd."

Het grootste deel van de gerechten wordt afgehaald, maar er kan ook ter plekke worden gegeten in het bescheiden eethuis. Daarnaast verzorgt BioToko wekelijks de catering op feesten en evenementen.


Eigenaar Frank Loef van BioToko Zutphen plakt de sticker op het raam.

EKO-keurmerk

Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een restaurant voor minimaal veertig procent biologisch inkopen. Bij BioToko is de inkoop zelfs meer dan 90% biologisch. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd onder toezicht van Stichting EKO-keurmerk, door een bezoek aan het restaurant, en aan de hand van de inkoopadministratie. Alleen ingrediënten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee.

Stichting EKO-keurmerk is eigenaar van het wettig gedeponeerde EKO-keurmerk en verstrekt licenties aan biologische boerenbedrijven, producenten, horeca en winkels.

Voor meer informatie: www.biotokozutphen.nl en www.eko-keurmerk.nl