Natuurmonumenten:

"Betaald parkeren bij natuurgebieden geen concreet plan"

De Telegraaf meldt vandaag in dit artikel dat Natuurmonumenten parkeergeld gaat heffen bij grote gebieden. Dit is nog geen concreet plan, zo geeft Natuurmonumenten in dit persbericht aan. Wel is betaald parkeren een van de manieren waarmee geld kan worden vrijgemaakt voor de bescherming van natuur.

Eerder dit jaar kondigden Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en De12Landschappen aan nauwer te gaan samenwerken. Door de samenwerking houden zij meer geld over om te investeren in hun doel: de aankoop en bescherming van natuur in Nederland. Dit is ook hard nodig. De soortenrijkdom neemt in Nederland rap af. Het behouden van kwetsbare natuur is niet gratis. Natuurorganisaties zoeken daarom naar alternatieve financieringsbronnen. Voor Natuurmonumenten past dit in een lange traditie: bijna 110 jaar geleden werd Natuurmonumenten al opgericht door burgers die natuurbescherming zelf ter hand namen.

Het heffen van parkeergeld is één van de opties waar Natuurmonumenten aan denkt om extra inkomsten te werven. Daarnaast zijn er vergaande ontwikkelingen om samen met de andere twee organisaties inkomsten te verwerven uit houtoogst, biomassa en vakantiehuisjes.

Vandaag (28 augustus) start Natuurmonumenten met een achterbanraadpleging onder leden en niet-leden waarin dit onderwerp aan bod komt. Klik hier voor meer informatie daarover.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.