Tholen - De eerste biologische Frietwinkel van Utrecht is vrijdag 15 augustus geopend. "Het was meteen een gekkenhuis", zo geeft Siem van Bruggen aan. "De opening was een groot feest en ook de dagen erna is het erg druk geweest. De reacties zijn veelbelovend. We zijn vooral verbaasd over het grote aantal nieuwsgierige toeristen dat al een bezoek heeft gebracht aan onze winkel. Ze reageren erg positief. Velen vinden dat de winkel echt vers uitstraalt. En we hebben ook al gehoord dat we absoluut naar Italiƫ moeten komen, maar daar is het nog iets te vroeg voor", aldus Siem.


Linksboven Siem en Roderick. Rechts het cadeautje voor de gasten in het kader van de opening: een eigen pootaardappel waarvan ze (als de aardappel groot genoeg is) eigen frieten kunnen laten maken in de Frietwinkel. Foto's: Max Jansen Photography.

De 'Frietwinkel by Dapp' is voortgekomen uit de succesvolle frietfiets. Initiatiefnemers Roderick Heijning en Siem van Bruggen zien de winkel als een mooie aanvulling op de fiets. De fiets wordt dan ook nauw betrokken bij de promotie van de nieuwe Frietwinkel aan de Vinkenburgstraat 10: "Mensen die bij de fiets een frietje kopen krijgen een bonnetje waarmee ze in de winkel het tweede frietje gratis krijgen. Ook ontvangen ze een plattegrondje waarop de locatie van de fiets en de winkel te zien zijn. We hebben al veel van onze vaste 'fietsklanten' in de winkel mogen verwelkomen."


De fiets was uiteraard ook bij de opening van de partij.

Dialoog aangaan

Roderick en Siem hebben bewust voor een originele indeling gekozen. "We willen hiermee meer beleving creƫren en graag de dialoog met onze klanten aangaan. Daarom is het bakgedeelte ingericht als kookeiland. Ook proberen we de aandacht te trekken met de grote snijmachine op de vensterbank. Daardoor kunnen voorbijgangers zien hoe de biologische aardappelen gesneden worden. Dit pakt nu al goed uit. Verder vinden we het een mooi compliment dat sommige mensen het omschrijven als een 'huiskamer-setting'."


Het kookeiland.

Naast biologisch friet staan op het menu onder meer ook biologische kroketten en salade. Het team van de Frietwinkel bestaat inclusief Roderick en Siem uit zeven mensen. De Frietwinkel is van maandag tot en met zaterdag van 11:30 uur tot 21:00 uur geopend. En op zondag tot 19:00 uur.Voor meer informatie:

Roderick Heijning en Siem van Bruggen
Frietwinkel by Dapp
Vinkenburgstraat 10
3512 AB Utrecht
085 2738002
info@frietfiets.nl
www.frietwinkel.nl
www.frietfiets.nl