Hans Kuipers over horeca op Lowlands:

"Bio-voedsel betekent hogere kosten en dus lagere afdracht"

De 55.000 bezoekers van Lowlands (15-17 augustus in Biddinghuizen) moeten uiteraard ook eten en drinken. Dit levert een enorme horeca-operatie op. Net als andere jaren zal er weer het nodige biologische voedsel verkrijgbaar zijn op het festivalterrein. Hans Kuipers, manager Food & Beverage van LOC7000 is verantwoordelijk voor de complete festivalcatering. Hij geeft tegenover NRCQ aan dat bezoekers steeds meer van het eten verwachten. "Vroeger was een hamburger en wat friet genoeg. Die tijd is voorbij." Niet voor niets dat er ruim 25 verschillende plekken op het terrein zijn waar van alles te krijgen is. Zelfs biologische, gluten- en lactosevrije maaltijden.


De kraam van Vrij Voedsel op Lowlands 2013.

De ongeveer 90 cateraars betalen een vast bedrag per vierkante meter verkoopruimte en voor eventuele stroom- en watervoorziening. Van hun omzet dragen ze tussen de 25 en 40 procent af aan de organisatie, afhankelijk van wat ze verkopen. "Biologische voedsel betekent bijvoorbeeld hogere kosten en dus een lagere afdracht."

Klik hier
voor het hele artikel.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.