Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eric Hol, voorzitter Milieugroep Zuilen:

"Biologische kroketten belangrijker dan gezonde leefomgeving"

Donderdag 17 juli nam de gemeenteraad van Utrecht het nieuwe bestemmingsplan voor Lage Weide aan, zonder het door Milieugroep Zuilen en Buren van Lage Weide gevraagde amendement. Dit betekent een verslechtering van de leefomgeving van omwonenden van industrieterrein Lage Weide, met een groot risico op meer stank- en geluidsoverlast in de komende tien tot twintig jaar.

Eric Hol (voorzitter van Milieugroep Zuilen) vindt het verwerpen van het amendement onbegrijpelijk. "De gemeenteraad laat de bewoners van Zuilen in de stront zakken. Verbijsterend", zegt hij. "GroenLinks verkwanselt haar gedachtegoed en vindt de belangen van bewoners en een gezonde leefomgeving kennelijk minder belangrijk dan biologische kroketten in de gemeentekantine."

Voor de bewoners van Zuilen is het cruciaal dat milieucategorie 4.1 niet categorisch wordt toegewezen aan alle bedrijven op het deel van Lage Weide tussen het spoor en het Amsterdam-Rijnkanaal. Dat de gemeente dit met het aannemen van het bestemmingsplan nu wel doet, gaat in tegen de richtlijn van de Verenigde Nederlandse Gemeenten. Bovendien maakt de gemeente met het bestemmingplan de weg vrij voor meer overlast van onder meer stank en geluid voor bewoners van Zuilen. Zo ligt er al aan vergunningsaanvraag voor de vestiging van een asfaltcentrale in het gebied.

Klik hier voor het hele artikel in Dichtbij.


Publicatiedatum: