Kennisnetwerkbijeenkomst bij Jaap Melgers werd een latertje

Jos van Hamont van DLV Plant stuurde een verslag in van de kennis netwerkbijeenkomst bij bio-akkerbouwer Jaap Melgers in Mill. De bijeenkomst werd op woensdagavond 2 juli gehouden: "Vijftien ondernemers hadden de weg gevonden naar het prachtige, maar lastig te vinden bedrijf van Jaap Melgers op het landgoed Tongelaar. Jaap heeft hier op 48 hectare leemhoudend zand een aantal teelten staan die we allemaal afgereden hebben, met daarbij een gedegen toelichting van Jaap. Te noemen zijn spelt, consumptieaardappel, sperziebonen voor de versmarkt, tarwe/klaver als groenbemester, pompoen, wat plantuien, lupine voor Vivera en graszaad."


Het teeltplan en vruchtwisseling van Jaap op tafel.

"Jaap had ter introductie zijn teeltplan op tafel gelegd. Door de lange route en het enthousiasme bij de bezoekers over de stand van de gewassen en de mooie omgeving werd het al snel laat. Na het bekijken van de mechanisatie waaronder een kvik up zijn de meeste nog onder leiding van Jaap op dassenjacht gegaan zodat deze avond wel heel laat besloten werd. "


Uitleg in het veld.

"De conclusie was dat ondanks de beperkte aanvoer van mest op dit bedrijf er mooie gewassen stonden te groeien. Met discipline, dus op tijd erbij zijn is er veel te bereiken, ook op onkruidrijke zandgrond."


De groep geanimeerd bij elkaar.

Het initiatief van DLV plant om na het wegvallen van projecten op het gebied van kennisuitwisseling zelf een (betaald) kennisnetwerk te starten lijkt een succes.


Prima onkruidvrij gehouden teelten.Voor meer informatie:

Jos van Hamont
DLV Plant
06 53375257
j.vanhamont@dlvplant.nl
www.dlvplant.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven