De vijftienmiljoenste biologische zoete aardappel!

Afgelopen week vierde Eosta de aankomst van de vijftien miljoenste biologische zoete aardappel in Europa, samen met leverancier Jose 'Pepe' Calderon van Farmpak. Een paar jaar geleden begon Eosta met de import van dit trendy product uit North Carolina naar Europa en sindsdien is de verkoop elk jaar gestegen.

Jose Calderon, export manager bij Farmpak, bezocht afgelopen week Eosta in Nederland en was aangenaam verrast toen hij mee naar buiten werd getroond voor een fotosessie met de vijftienmiljoenste zoete aardappel. Productmanager Sander Dijkslag licht toe: "Wij hebben elk jaar een grote omzetgroei gezien en zijn overtuigd dat deze groei nog verder zal doorzetten. De grote vraag naar dit bijzondere product is echter niet de enige oorzaak van het succes. Het is ook een beloning voor de constante kwaliteit en de uitstekende logistiek van Farmpak."Jose Calderon is een tevreden man: "We zijn erg gecharmeerd van het feit dat Eosta het verhaal en de mensen achter onze producten laat zien via het Nature & More transparantiesysteem. Veel mensen in Europa weten nog heel weinig over de positieve eigenschappen van de zoete aardappel en de heerlijke smaak en de veelzijdigheid en daarom is het zo belangrijk dat Nature & More ze goede voorlichting geeft. Wist je bijvoorbeeld dat de zoete aardappel ondanks zijn naam een lagere glycemische index heeft dan gewone aardappelen? Feitelijk zijn de twee gewassen niet eens familie van elkaar!"
 

Barbecuen? De ideale groente!

Als 'Pepe' wordt gevraagd hoe hij de zoete aardappel thuis in North Carolina het liefste eet, glimlacht hij: "In aluminiumfolie gewikkeld en geroosterd op de barbecue... en als ze gaar zijn, besprenkelen met vers limoensap en Mexicaanse kruiden... echt heerlijk!"

Voor meer informatie: www.natureandmore.com en www.eosta.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.