Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste bijeenkomst omschakelgroep Flevoland: 3 juli

Op donderdagavond 3 juli is de eerste bijeenkomst van de omschakelgroep Flevoland. In komende bijeenkomsten is er aandacht voor de specifieke vragen van omschakelende akkerbouwers/groentetelers. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om teelttechniek, afzetperspectieven, bouwplan en vruchtopvolging, rustgewassen en mechanische onkruidbestrijding. Deelnemers hebben inspraak in het programma. De organisatie is in handen van Naturim (biologisch bedrijfsadvies). Green Organics is sponsor van de omschakelgroep.

De aftrap van deze omschakelgroep vindt plaats op het bedrijf van Wouter Snippe in Zeewolde. Naast een rondje op het bedrijf (peen, ui, boon, erwt, aardappel, kroot en graan) wordt er specifiek aandacht besteedt aan schoffeltechniek. Hoe wordt een optimaal resultaat bereikt? Er wordt dieper ingegaan op merken schoffelmachines, merken schoffelmessen, type schoffelmessen, loofbeschermers, verharden ja of nee, gebruik en afstelling van torsie- en vingerwieders en andere basiskennis van schoffelen. Indien het weer gunstig is hopen de organisatoren wat dingen werkend te kunnen laten zien. Ook wordt op de avond geïnventariseerd wat de wensen van de groep zijn.

Voor meer informatie

Sander Bernaerts
Naturim
06 8108 6041
sander@naturim.nl
Publicatiedatum: