Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noors parlement wil naar bio-aandeel van 15% in 2020

Het Noorse parlement heeft het doel gesteld dat 15% van de voedselproductie en -consumptie in 2020 biologisch moet zijn. De verkoop van biologische AGF is vorig jaar met 37% gestegen. Vooral de verkopen van biologische wortelen lieten met een toename van 38% een enorme groei zien. De Noorse marktleider Bama vestigde een nieuw verkooprecord van 80 ton biologische wortelen in één week. Deze groei ligt in lijn met de algehele groei van de de biologische consumptie.

Waar de consumptie gestaag groeit, is het areaal biologische producten gedaald. Dit tekort is opgevangen met import. Volgens Oikos en Debio, belangenorganisaties voor biologische productie, is het moeilijker geworden voor telers om over te stappen op biologische teelt. Daarnaast is het budget voor subsidies door de overheid verlaagd van 32 miljoen naar 20 miljoen. Hierdoor heerst er dan ook enige twijfel over de vastberadenheid van de regering om de 15%-norm te halen.

Bron: Aftenbladet.no
Publicatiedatum: