Het Duitse verpleeghuis 'Haus am Moorteich' in Bad Pyrmont is het eerste verpleeghuis die Bioland-gecertificeerd is. Nils Ackermann wil als hoofd van het verpleeghuis de 72 bewoners een hoogwaardig dieet bieden. Hij gaat daarom voor duurzaam en waar mogelijk regionaal geproduceerde biologische voedingsmiddelen. Sinds 1 mei 2014 bestaat het menu voor 80% uit biologisch voedsel en nu is dus ook het officiële Bioland-certificaat overhandigd.
"We zijn blij dat, ondanks het beperkte budget nu ook een verpleeghuis voldoet aan de richtlijnen voor biologische certificering voldoet en hier met volle overtuiging mee aan de slag gaat", reageert Harald Gabriel van de Bioland-afdeling 'Niedersacsen/Bremen. "We hopen dat meer verpleeghuizen dit goede voorbeeld gaan volgen. We zijn er namelijk van overtuigd dat hoogwaardig biolgisch voedsel van toegevoegde waarde is voor deze kwetsbare doelgroep", aldus Sonja Grundnig van Bioland.
Van links naar rechts Harald Gabriel (Bioland), chefkok Thomas Klage, Nils Ackermann, chefkok Alexander Ekrot en Sonja Grundnig (Bioland).
Nils Ackermann wil de oorspronkelijkheid van voedsel behouden. Zelf eet hij ook biologisch en vroeg zich daarom op een gegeven moment af waarom dit niet mogelijk zou zijn voor het verpleeghuis. De lage budgetten in de zorg stelden hem voor grote uitdagingen, maar met zijn overtuiging overwon hij de aanvankelijke scepsis onder de medewerkers van de keuken en een aantal bewoners.
Voor meer informatie: www.hausammoorteich.de

Abonneren
Vacatures
- Rozenplanner
- Ervaren Internationaal Salesmanager
- Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- PFAS gevonden in biologische eieren in Denemarken
- Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
Top 5 - afgelopen maand
- HAK zet in op 100% biologische productie
- Fotoreportage Biobeurs: wennen in Den Bosch
- "Regeneratieve landbouw is keiharde greenwashing door multinationals"
- Verdienmodellen en de wereld op z'n kop
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"
- 2022-10-10 Nieuw kookboek: Delicious Switch
- 2022-10-07 "We zetten vol in op duurzame koekjes en verpakkingen"
- 2022-10-06 Patiënten Tjongerschans eten biologisch van Botmas
- 2022-09-29 Exki krijgt 12,5 miljoen euro van overheden voor doorstart
- 2022-09-29 Pilot met True Pricing bij Triodos