Het Duitse verpleeghuis 'Haus am Moorteich' in Bad Pyrmont is het eerste verpleeghuis die Bioland-gecertificeerd is. Nils Ackermann wil als hoofd van het verpleeghuis de 72 bewoners een hoogwaardig dieet bieden. Hij gaat daarom voor duurzaam en waar mogelijk regionaal geproduceerde biologische voedingsmiddelen. Sinds 1 mei 2014 bestaat het menu voor 80% uit biologisch voedsel en nu is dus ook het officiƫle Bioland-certificaat overhandigd.
"We zijn blij dat, ondanks het beperkte budget nu ook een verpleeghuis voldoet aan de richtlijnen voor biologische certificering voldoet en hier met volle overtuiging mee aan de slag gaat", reageert Harald Gabriel van de Bioland-afdeling 'Niedersacsen/Bremen. "We hopen dat meer verpleeghuizen dit goede voorbeeld gaan volgen. We zijn er namelijk van overtuigd dat hoogwaardig biolgisch voedsel van toegevoegde waarde is voor deze kwetsbare doelgroep", aldus Sonja Grundnig van Bioland.
Van links naar rechts Harald Gabriel (Bioland), chefkok Thomas Klage, Nils Ackermann, chefkok Alexander Ekrot en Sonja Grundnig (Bioland).
Nils Ackermann wil de oorspronkelijkheid van voedsel behouden. Zelf eet hij ook biologisch en vroeg zich daarom op een gegeven moment af waarom dit niet mogelijk zou zijn voor het verpleeghuis. De lage budgetten in de zorg stelden hem voor grote uitdagingen, maar met zijn overtuiging overwon hij de aanvankelijke scepsis onder de medewerkers van de keuken en een aantal bewoners.
Voor meer informatie: www.hausammoorteich.de

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Is lupine het gouden boontje van Nederlandse bodem?
- "Totaalassortiment aanbieden is een uitdagende maar ook zeer passende stap"
- Agrifirm start pilots rondom regeneratieve landbouw
- Regering moet onderzoek doen naar nutriënten uit menselijke mest
- De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards
- 2022-02-21 Bijna 20 procent coronasteun naar de horeca
- 2022-02-18 Nieuwe flagship locatie voor The Avocado Show in Westfield Mall of the Netherlands