Eerste verpleeghuis Bioland-gecertificeerd
"We zijn blij dat, ondanks het beperkte budget nu ook een verpleeghuis voldoet aan de richtlijnen voor biologische certificering voldoet en hier met volle overtuiging mee aan de slag gaat", reageert Harald Gabriel van de Bioland-afdeling 'Niedersacsen/Bremen. "We hopen dat meer verpleeghuizen dit goede voorbeeld gaan volgen. We zijn er namelijk van overtuigd dat hoogwaardig biolgisch voedsel van toegevoegde waarde is voor deze kwetsbare doelgroep", aldus Sonja Grundnig van Bioland.
Van links naar rechts Harald Gabriel (Bioland), chefkok Thomas Klage, Nils Ackermann, chefkok Alexander Ekrot en Sonja Grundnig (Bioland).
Nils Ackermann wil de oorspronkelijkheid van voedsel behouden. Zelf eet hij ook biologisch en vroeg zich daarom op een gegeven moment af waarom dit niet mogelijk zou zijn voor het verpleeghuis. De lage budgetten in de zorg stelden hem voor grote uitdagingen, maar met zijn overtuiging overwon hij de aanvankelijke scepsis onder de medewerkers van de keuken en een aantal bewoners.
Voor meer informatie: www.hausammoorteich.de