"Joost Hoes (Friethoes): "Gaan voor de top 3 in 2015!"

Extra druk bij Pomms' na Friettest

Tholen - Een 9,5. Dit rapportcijfer kregen zowel Het Friethuis als Pomms' voor hun biologische friet in de Friettest van het Algemeen Dagblad. Friethoes is hartstikke blij met de plek in de top 10 (positie 9). En de twaalfde plek van Pomms' zorgt meteen al voor extra toeloop in de Rotterdamse snackbar.

Pomms'

Ruud Boeve van Pomms' spreekt over een 25% hogere omzet gedurende de eerste twee dagen na de publicatie. "We zijn zondag en woensdag open geweest en hebben die dagen een kwart meer omzet behaald. Naast de vaste schare fans die we inmiddels hebben opgebouwd hebben we ook veel nieuwe gezichten gezien", vertelt Ruud.


Pomms in Rotterdam.

Pomms' opende op 30 januari de deuren van haar eerste vestiging op de Coolsingel in Rotterdam. "Het draait boven verwachting", aldus Ruud. "We leren nog altijd bij, aangezien het runnen van een snackbar qua processen toch een heel ander 'spelletje' is dan de mobiele snackunit. Wat ons betreft mogen er vanaf nu zeker nog meer mensen naar onze snackbar gaan komen."

De friet van Pomms' zijn begin maart getest. "Het was voor ons geen verrassing dat we in de test betrokken zijn. Dit gebeurt op verzoek van de klanten en daardoor wisten we dat het kon gebeuren. We zeggen zelf overigens dat we gedeeld derde zijn geworden, aangezien we net als de negen andere zaken boven ons een 9,5 als eindcijfer hebben gekregen. We zijn heel blij met deze goede score, we doen er erg ons best voor en het is fijn om bevestiging te krijgen. Ook is dit is heel goed voor het biologisch product."

Tijdens Koningsdag is de snackunit van Pomms' te vinden bij het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.pomms.nl

Het Friethoes

Joost Hoes, die samen met zijn broer Sebastiaan Friethoes runt, geeft aan dat ze het hartstikke leuk vinden dat ze een plek in de top 10 bemachtigd hebben. Wel is het volgens hem niet meteen drukker in de Haarlemse snackbar. "Ik denk dat Pomms' wat dat betreft hier meer van profiteert, omdat die snackbar in Rotterdam gevestigd is. In die omgeving wonen een stuk meer AD-lezers."


Friethoes in Haarlem.

De ambities bij Friethoes zijn duidelijk: "Dit was de eerste keer dat ze zijn komen testen. Dan is de negende positie al heel respectabel. De volgende keer gaan we voor de top 3! Onze friet bevat overigens wel het laagste vetpercentage van de top 10. En voor wat betreft de biologische frites zijn we de nummer 1 in de Friettest." Joost erkent dat het feit dat Friethoes met biologische producten werkt de vergelijking qua prijs-kwaliteit lastiger maakt. "Onze grondstoffen zijn immers relatief duurder."

Sebastiaan en Joost zijn momenteel druk met de voorbereidingen voor Koningsdag. De nieuwste frietwagen van Friethoes zal te vinden zijn in Amsterdam en in Rotterdam staat Friethoes op het festival Oranjebitter. "Qua festivalfrites zijn we overigens helemaal bovenaan geëindigd in de Friettest."

Voor meer informatie: www.friethoes.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.