ProefPuurPlaza 100% EKO-gecertificeerd

De horecagelegenheid van EkoPlaza 'ProefPuurPlaza' is gecertificeerd voor het EKO-keurmerk Horeca. 100% van de inkoop is van gecontroleerd biologische herkomst. De certificering werd gevierd tijdens de opening van de EkoPlaza Enschede.

ProefPuurPlaza is een initiatief van Renske Wissink: "Bij ProefPuurPlaza kunnen consumenten kennismaken met het veelzijdige biologische eten. Ons aanbod is heel divers, maar wel gestuurd door de seizoenen. Je kunt bij ons terecht voor koffie met gebak, broodjes, soep, salades en daghappen. Wij zijn een volwaardig biologisch restaurant. De combinatie met de EkoPlaza is wat ons bijzonder maakt."

Renske Wissink is de dochter van het ondernemersechtpaar Henkjan en Martje Wissink dat de EkoPlaza runt aan De Heurne in Enschede. Renske: "ProefPuurPlaza is een ideale plek voor de consument. Iedereen kan er terecht voor een goede, gezonde biologische maaltijd. Mijn ouders zijn hier met hun winkel al 30 jaar mee bezig. Met ProefPuurPlaza bied ik een nieuwe mogelijkheid; snel een goede kwaliteit, biologische en vooral een gezonde maaltijd. Dit is wat mij betreft de toekomst."

Tijdens het openingsweekend 17 tot en met 19 april kan de consument kennismaken met zowel EkoPlaza Enschede als ProefPuurPlaza via vele aanbiedingen en acties. Zo krijgt men bij ProefPuurPlaza gratis gebak bij de koffie en zijn er verschillende proeverijen.


Renske Wissink krijgt het certificaat overhandigd door René Heusschen van Stichting EKO-keurmerk. Naast Renske staan haar ouders Martje en Henkjan.

EKO-keurmerk Horeca

Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een restaurateur of chef-kok voor minimaal veertig procent biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, onder andere aan de hand van de inkoopadministratie. Alleen producten en ingrediënten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee. Bij ProefPuurPlaza is de inkoop zelfs 100% biologisch.
Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties aan biologische producenten en boerenbedrijven, en winkels met minimaal 90% biologische inkoop. De EkoPlaza Enschede is dan ook gecertificeerd met het EKO-keurmerk winkels.

Voor meer informatie: www.eko-keurmerk.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven