"We zien dat koks nu echt met biologisch aan de slag gaan"

Bresc introduceert biologische knoflookpuree

Tholen – In de loop der jaren heeft Bresc uit Sleeuwijk zich ontwikkeld tot een specialist op het gebied van knoflook- en kruidenproducten voor de Europese gastronomie. "Voor ieder segment in de gastronomie bieden wij een koelverse oplossing, van single purees tot kruidenmelanges geïnspireerd op de buitenlandse authentieke smaken", vertelt culinair adviseur Ellen Spaander. "Voor ons grootste product knoflook betekent dit dat wij samen werken met telers uit China (Shandong-district), Spanje (Castille-La Mancha) en zelfs uit Nederland (De Beemster). Iedere streek heeft zijn eigen karakter en resulteert dus in een ander type knoflookproduct. Wij zouden de knoflookspecialist niet zijn als wij dit niet allemaal kunnen aanbieden", vertelt Ellen.

Andere kant van vers

Bresc noemt de koelverse producten 'de andere kant van vers'. "De knoflookbol bij de groenteboer is gedroogd en misschien wel een jaar oud. De verse knoflook die zo van het land komt, zoals in de Beemsterpolder is een heel ander product vol met prachtige subtiliteiten. Wat wij doen, is om die prachtige subtiliteiten gekoeld te bewaren. En daar is volop belangstelling voor, want de moderne keuken kiest koelvers", zegt de culinair adviseur.

Deze maand heeft Bresc een drietal knoflookpurees geïntroduceerd onder de premiumlijn Produits Culinaires met biologische, zwarte en geroosterde knoflook. De knoflookpurees, die zo'n vijf maanden houdbaar zijn, worden geleverd in een verpakking van 325 gram en voorzien van recepturen van verschillende chefs die al werken met de Bresc Produits Cuilianeres-producten. "Iedere keuken heeft zijn smaakmakers en vaak maakt de knoflook daar onderdeel van uit. De smaak is puur, eerlijk en authentiek en daarbij zitten onze producten niet vol met kunstmatige additieven", vertelt Ellen.



Volgens Ellen is de vraag naar biologisch binnen de horeca erg in opkomst. "Lange tijd bleef het bij roepen, maar we zien nu dat de koks er ook echt mee aan de slag gaan. Binnen instellingen en cateraars is er naast 'organic' steeds meer vraag naar e-nummervrij. Het gaat de chef namelijk om een eerlijk en puur product. De authentieke smaak van het ingrediënt is belangrijk. Dat maakt het juist een premium. In Duitsland is het al de gewoonste zaak van de wereld dat de E-nummers op de menukaart staan en wij gaan die kant ook op. Anderzijds is de smaak leidend boven het gezondheidsaspect. Als je uit eten gaat, wil je immers gewoon verwend worden."

Foodpairing

"Wij willen het verlengstuk van de keuken zijn. We volgen nauwlettend de trend reports van de gastronomie en hebben ook koks als klankbord. Uiteindelijk kunnen wij het een fantastisch product vinden, maar de chefs die ermee werken, moeten de toepassing erin zien. Onlangs hebben we onze knoflookpuree en knoflookstukjes laten analyseren door Foodpairing op basis van technologisch aroma-onderzoek. Dit is een innovatieve manier om mondiale smaken van producten met elkaar te combineren. Er ontstaan door deze database van smaken geheel nieuwe toepassingen voor producten waarbij het anders denken wordt gestimuleerd. Met inspiratie vanuit de Foodpairing tree is het aan de professional om de juiste verhoudingen in combinaties te vinden en daarmee zijn eigen handtekening te zetten in zijn gerechten", besluit Ellen.

Voor meer informatie:

Ellen Spaander
Bresc
031 (0)183 820057
e.spaander@bresc.nl
www.bresc.nl

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven