Alle bio-bomen sluitende Zwolse stadskwekerij weggegeven

De Zwolse stadskwekerij sluit de deuren. De kwekerij gaat sluiten omdat het niet langer rendabel is voor de gemeente Zwolle om haar eigen bomen te kweken. Eén van de afsluitende handelingen was om 190 biologisch gekweekte bomen uit de kwekerij aan te bieden aan de inwoners van Zwolle. De bomen werden gratis beschikbaar gesteld. Meedingen naar een boom kon vanaf vrijdag 14 maart tot en met 21 maart via deze website. Inmiddels staat op de website dat de bomen wegens overweldigende belangstelling allemaal vergeven zijn. Men kan dus geen bomen meer aanvragen. En de mensen die een boom hebben aangevraagd, krijgen hier zo spoedig mogelijk bericht over.

De toekenning gebeurt volgens het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt en op=op. De gemeente en ROVA zorgen voor het vervoer van de boom naar de tuin. De bewoner moet zelf voor het plaatsen van de boom zorgen.

De aangeboden bomen zijn tussen de 3 en 4 meter hoog. Er zijn diverse soorten beschikbaar: onder andere Rode Kastanjes, Sierappel, Sierkers, Berken, Els, Lindes et cetera. De bomen zijn allemaal biologisch gekweekt, dat wil zeggen zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

"Voor de vele buurtinitiatieven in de openbare ruimte is dit een mooie kans om de straat of buurt met een boom te verfraaien. Dat geldt uiteraard ook voor de particulieren die een mooie boom in hun tuin willen zetten", aldus wethouder Filip van As.

In vroeger tijden leverde de kwekerij jaarlijks rond de 2000 bomen in de stad, bijvoorbeeld bij woningbouwprojecten of herinrichting van een straat. Tegenwoordig zijn dat er nog maar 300 bomen. Daarmee is de kwekerij niet langer rendabel.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven