Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Restaurant Il Mediterraneo EKO-gecertificeerd

Restaurant Il Mediterraneo uit Etten-Leur is vlak voor Kerst gecertificeerd voor het EKO-keurmerk Horeca. Dit betekent dat een aanzienlijk deel van de inkoop van gecontroleerd biologische herkomst is. Maar de kalkoenen hoeven zich geen zorgen te maken.

Il Mediterraneo is een restaurant dat zich heeft gespecialiseerd in de Mediterrane keuken, die graag gebruik maakt van zongerijpte groenten en fruit. De chef-kok en eigenaar van Il Mediterraneo Daan Hoogeveen wil met zijn restaurant laten zien dat ook in Nederland uitstekende, verse producten te koop zijn, en vaak van verrassend dichtbij. "Door lokale producten te gebruiken stimuleer ik de lokale economie," zegt Daan. "En minder transport is sowieso duurzamer. Ik vind het niet normaal dat Hollandse garnalen voor het voordeel in Marokko gepeld worden en dan weer terug komen. Geld leidt soms tot rare keuzen."


Daan Hoogeveen toont het certificaat.

Il Mediterraneo heeft geen vlees of vis nodig om lekker te koken. In Brabant is dat nog tamelijk uniek. "In elke supermarkt kun je biologische groenten kopen en vleesvervangers. Dit komt omdat men bewuster over voeding is gaan nadenken. Logisch dat ook biologische en vegetarische restaurantjes in opmars zijn! Maar in Brabant zitten er maar twee vegetarische restaurantjes."

Eerlijk is het sleutelwoord bij Il Mediterraneo. Daan Hoogeveen: "Eerlijk ondernemen, eerlijk zijn naar je gasten, met eerlijke, pure producten. Het EKO-keurmerk sluit aan bij onze duurzame keuzes. Met het EKO-keurmerk Horeca kunnen we bovendien echt aantonen dat we voor biologisch gaan."

Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een restaurant minimaal veertig procent biologisch inkopen. Dat wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, onder andere aan de hand van de inkoopadministratie. Alleen producten en ingredi├źnten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee. Voor de gast is dit de garantie dat je ├ęcht biologisch kunt eten, zo natuurlijk mogelijk en diervriendelijk.

Voor meer informatie: www.eko-keurmerk.nl
Publicatiedatum: