
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Tien nieuwe bio-boerderijen ontvangen stimuleringsprijs voor omschakeling
- "Volg je orders en statussen voortaan met stoplichten"
- "Voor ons was het een no-brainer om iets te doen met bio-katoen"
- Drie op de vijf Nederlandse volwassenen vinden prijs belangrijker dan herkomst van voedsel
- Helft Nederlanders eet jaarlijks ruim 13 kilo méér suiker dan gedacht
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Restaurant Il Mediterraneo EKO-gecertificeerd
Il Mediterraneo is een restaurant dat zich heeft gespecialiseerd in de Mediterrane keuken, die graag gebruik maakt van zongerijpte groenten en fruit. De chef-kok en eigenaar van Il Mediterraneo Daan Hoogeveen wil met zijn restaurant laten zien dat ook in Nederland uitstekende, verse producten te koop zijn, en vaak van verrassend dichtbij. "Door lokale producten te gebruiken stimuleer ik de lokale economie," zegt Daan. "En minder transport is sowieso duurzamer. Ik vind het niet normaal dat Hollandse garnalen voor het voordeel in Marokko gepeld worden en dan weer terug komen. Geld leidt soms tot rare keuzen."
Daan Hoogeveen toont het certificaat.
Il Mediterraneo heeft geen vlees of vis nodig om lekker te koken. In Brabant is dat nog tamelijk uniek. "In elke supermarkt kun je biologische groenten kopen en vleesvervangers. Dit komt omdat men bewuster over voeding is gaan nadenken. Logisch dat ook biologische en vegetarische restaurantjes in opmars zijn! Maar in Brabant zitten er maar twee vegetarische restaurantjes."
Eerlijk is het sleutelwoord bij Il Mediterraneo. Daan Hoogeveen: "Eerlijk ondernemen, eerlijk zijn naar je gasten, met eerlijke, pure producten. Het EKO-keurmerk sluit aan bij onze duurzame keuzes. Met het EKO-keurmerk Horeca kunnen we bovendien echt aantonen dat we voor biologisch gaan."
Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een restaurant minimaal veertig procent biologisch inkopen. Dat wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, onder andere aan de hand van de inkoopadministratie. Alleen producten en ingrediënten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee. Voor de gast is dit de garantie dat je écht biologisch kunt eten, zo natuurlijk mogelijk en diervriendelijk.
Voor meer informatie: www.eko-keurmerk.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025