Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wiel van de Bool over opvallende grijze pompoen:

"Voor de 'Crown Prince' komen klanten zeker terug"

Tholen - Het meest opvallende aan het persbericht over het winnende recept van de Smaakmakend kookwedstrijd was voor bio-teler Wiel van de Bool de grijze pompoen die de winnares toont op de foto. "Dit is onze Crown Prince, die wij inmiddels al een aantal jaar telen. Voor zover bekend zijn wij de enigen die deze bijzondere pompoen op grotere schaal telen in Nederland", aldus Wiel, die samen met partner Trudelies en zoon Joep
Biologische Tuinderij De Waog in Neer runt.

Wiel vertelt dat het om een bijzondere pompoen gaat. Niet alleen het uiterlijk is door de grijze kleur opvallend. "De pompoen is vrij groot van maat, weegt al gauw tussen de 2 en 4 kilogram, maar heeft een zoet karakter. In landen als Australië en Nieuw-Zeeland wordt deze pompoen geroemd vanwege zijn textuur. Het vruchtvlees van de Crown Prince is namelijk vrij kruimig."Omdat de 'Crown Prince' grijs van buiten is, valt de knaloranje binnenkant na het opensnijden extra op. "Wij leggen dan ook met opzet altijd wat opengesneden pompoenen in onze boerderijwinkel om ze wat opvallender te presenteren. En gezien de grote maten worden ze ook in parten verkocht. De klanten die de pompoen geprobeerd hebben zijn altijd erg te spreken over de kwaliteit. Mensen die hem één keer proberen komen er zeker voor terug."

De teler geeft aan dat ze de pompoen hier al een tijd op de markt proberen te brengen. "Vorige week hebben we toevallig nog een speciale actie gehad met Udea. Hierdoor zijn we in één keer meer dan 6 ton aan grijze pompoenen kwijtgeraakt." Wiel teelt in totaal op 3 hectare pompoenen, waarvan circa 40 are 'Crown Prince'.

Wiel probeert zich door het telen van bijzondere groenten te onderscheiden van anderen. "We proberen steeds nieuwe dingen op de markt te brengen. Zo waren wij één van de eersten met palmkool, die inmiddels in veel Natuurvoedingswinkels een vaste plek in het schap verworven heeft. Een groente moet echt iets bijzonders hebben, dan gaan wij er helemaal voor. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de Flower Sprout."

Voor meer informatie:

Wiel van de Bool
Biologische Tuinderij De Waog
Dijk 2
6086 AM Neer
077 4629009
[email protected]
www.boerwiel.nl