Noord-Hollandse leerlingkoks in de biologische olijfolie
De koks testen hun smaakpapillen en leren waarom de ene olijfolie geschikter is voor het ene gerecht dan de ander. Het is net als met wijn, het kan elkaar aanvullen of niet. Zo ook met olijfolie: de ene olijfolie past beter bij vis, de andere bij vlees. De geproefde olijfoliën komen uit Italië, Spanje en Griekenland. De biologische olijfolie werd als beste getest. De studenten waren razend enthousiast en gaan de opgedane kennis delen met de leerbedrijven waar ze stage lopen.
Aanleiding van de proeverij is de specialisatie 'Warme en Koude keuken'. Het geleerde zullen de koks in praktijk brengen op hun stage plaatsen in onder andere het Okura, het Marriott en restaurant De Kersentuin.
Voor meer informatie:
Gregor Christiaans
Certified Olive Oil Taster
Olijfbedrijf
Hector Treubstraat 21
1402 CK Bussum
Telefoonnummer: 06 51814835
Fax: 084 8351517
gregor@olijfbedrijf.nl
www.olijfbedrijf.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA