Dat olijfolie gezond is, is bekend. Dat de ene olijfolie de andere niet is, ook. Gregor Christiaans, eigenaar van Olijfbedrijf, heeft op woensdag 30 oktober jongstleden ROC-koks in opleiding kennis laten maken met diverse olijfoliën middels een workshop. Chef-kok en eigenaar van restaurant Frenzi Cucina in Amsterdam, Ruud Kager combineerde verschillende spijzen met diverse olijfoliën.
De koks testen hun smaakpapillen en leren waarom de ene olijfolie geschikter is voor het ene gerecht dan de ander. Het is net als met wijn, het kan elkaar aanvullen of niet. Zo ook met olijfolie: de ene olijfolie past beter bij vis, de andere bij vlees. De geproefde olijfoliën komen uit Italië, Spanje en Griekenland. De biologische olijfolie werd als beste getest. De studenten waren razend enthousiast en gaan de opgedane kennis delen met de leerbedrijven waar ze stage lopen.
Aanleiding van de proeverij is de specialisatie 'Warme en Koude keuken'. Het geleerde zullen de koks in praktijk brengen op hun stage plaatsen in onder andere het Okura, het Marriott en restaurant De Kersentuin.
Voor meer informatie:
Gregor Christiaans
Certified Olive Oil Taster
Olijfbedrijf
Hector Treubstraat 21
1402 CK Bussum
Telefoonnummer: 06 51814835
Fax: 084 8351517
gregor@olijfbedrijf.nl
www.olijfbedrijf.nl

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- Oud-landbouwminister Cees Veerman ziet nog altijd toekomst in biologische en duurzame landbouw
- De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- Johan Groen naar Geersing Potato Specialist
- Odin Westerpark verhuist naar Amsterdamse Bilderdijkstraat
Top 5 - afgelopen week
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- "Kennelijk treft ook mij als bio-boer automatisch milieublaam"
- Drukbezochte openingsavond bij vernieuwde Ekoplaza Alkmaar
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Stikstofnieuws uit Den Haag ontvangen als 'onrealistisch' en 'onmogelijk' maar ook 'pijnlijk' en 'noodzakelijk'
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Is de consument bereid meer te betalen voor zuivel van melkveehouders die de kalfjes bij de koe houden?
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant