Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noord-Hollandse leerlingkoks in de biologische olijfolie

Dat olijfolie gezond is, is bekend. Dat de ene olijfolie de andere niet is, ook. Gregor Christiaans, eigenaar van Olijfbedrijf, heeft op woensdag 30 oktober jongstleden ROC-koks in opleiding kennis laten maken met diverse olijfoliën middels een workshop. Chef-kok en eigenaar van restaurant Frenzi Cucina in Amsterdam, Ruud Kager combineerde verschillende spijzen met diverse olijfoliën.

De koks testen hun smaakpapillen en leren waarom de ene olijfolie geschikter is voor het ene gerecht dan de ander. Het is net als met wijn, het kan elkaar aanvullen of niet. Zo ook met olijfolie: de ene olijfolie past beter bij vis, de andere bij vlees. De geproefde olijfoliën komen uit Italië, Spanje en Griekenland. De biologische olijfolie werd als beste getest. De studenten waren razend enthousiast en gaan de opgedane kennis delen met de leerbedrijven waar ze stage lopen.



Aanleiding van de proeverij is de specialisatie 'Warme en Koude keuken'. Het geleerde zullen de koks in praktijk brengen op hun stage plaatsen in onder andere het Okura, het Marriott en restaurant De Kersentuin.

Voor meer informatie:

Gregor Christiaans
Certified Olive Oil Taster
Olijfbedrijf
Hector Treubstraat 21
1402 CK Bussum
Telefoonnummer: 06 51814835
Fax: 084 8351517
gregor@olijfbedrijf.nl
www.olijfbedrijf.nl
Publicatiedatum: