Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Herberg de Kop van 't Land 'Duurzaam restaurant van het Jaar'

Maandag 28 oktober 2013 werd de GaultMillau restaurantgids 2014 gepresenteerd en werden de GaultMillau Awards bekendgemaakt. Herberg de Kop van 't Land in Dordrecht werd verkozen tot Duurzaam restaurant van het Jaar.

Deel Awards al bekend

Vorige week berichtte Alle Toprestaurants al dat een deel van de GailtMillau Awards waarschijnlijk abusievelijk al bekend gemaakt is. Dat blijkt inderdaad het geval te zijn, getuige de onderstaande lijst met Awards die vandaag tijdens de gidspresentatie gepresenteerd is.

8 nieuwe restaurants met 16 of meer punten

Verder heeft GaultMillau al bekendgemaakt dat de restaurants Lucas Rive in Hoorn, Hemelrijk in Hulst en Daalder in Amsterdam de hoogste nieuwe binnenkomers in de gids zijn. Daarnaast zijn er 8 restaurants bijgekomen met 16 of meer punten.

De GaultMillau 2014 Awards:
  • Terras van het Jaar: De Vrienden van Jacob, Santpoort
  • Hotel van het Jaar: Andaz, Amsterdam
  • Wijn-spijsspecialist van het jaar: Robin Overdreef, De Zwethheul, Schipluiden
  • Talentvol Gastvrouw van het Jaar: Willemijn de Graaf-van Harn, Rijsel, Amsterdam
  • Gastvrouw van het Jaar: Evelyne de Potter-Scholtes, La Trinité, Sluis
  • Chef van het Jaar: Richard van Oostenbrugge, Bord'Eau, Amsterdam
  • Belofte van het Jaar: Joris Bijdendijk, Bridges, Amsterdam
  • Wijnkaart van het Jaar: restaurant Rijsel, Amsterdam
  • Talentvol sommelier van het Jaar: Koen van der Plas, Inter Scaldes, Kruiningen
  • Sommelier van het Jaar: Noël van Wittenbergh, Ciel Bleu, Amsterdam
  • Prijs/Plezier van het Jaar: restaurant Daalder, Amsterdam
  • Duurzaam restaurant van het Jaar: Herberg de Kop van 't Land, Dordrecht

Leon Thanghe van restaurant Oud Sluis in Sluis kreeg de titel Fromager van het Jaar.

Bron: Alle Toprestaurants
Publicatiedatum: