Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Publiekscatering is al voor 65% biologisch verantwoord

Bevrijdingsfestival Utrecht meest duurzame festival in de regio

Het was donderdag 10 oktober landelijke Dag van de Duurzaamheid en het Bevrijdingsfestival Utrecht heeft tweede jaar op rij het duurzaamheidscertificaat 'Green Key Goud' behaald. "Het festival is hiermee landelijk voorloper op het gebied van duurzaamheid: het eerste Bevrijdingsfestival in Nederland en het eerste festival in de provincie met zo'n eervol certificaat. Wij willen met ons duurzaamheidsbeleid de druk die we als evenement uitoefenen op natuur en milieu verminderen", vertelt Esther Lubberding, festivaldirecteur van het Bevrijdingsfestival Utrecht. "Dat past bij ons gedachtegoed, waarbij respect en aandacht voor mens en omgeving centraal staan."


Afvalberg en fietsen

Samen met de Rabobank Utrecht werkt het festival sinds 2011 structureel aan een duurzaam festival. Vermindering van de afvalberg (zowel front- als backstage) energiezuinige terreinverlichting en stimulering van het gebruik van OV en fiets zijn belangrijke aandachtspunten. Daarnaast is de publiekscatering al voor 65% biologisch verantwoord en worden leveranciers bij het behalen van de doelstellingen betrokken, onder meer door het ondertekenen van een duurzaamheidsverklaring. In werkinstructies leren alle medewerkers hoe ze het beste afval kunnen scheiden en hoe ze in hun werkomgeving kunnen bijdrage aan een duurzaam festival.

Utrechtse festivals worden duurzamer

In Utrecht werkt de duurzaamheidskoorts aanstekelijk. In 2012 spraken twaalf Utrechtse festivals zich in een convenant uit voorverduurzaming en samenwerking. Lubberding: "Als een van de eerste festivals in Utrecht namen wij het initiatief tot verduurzaming. Hiermee hebben we Utrecht als groene festivalstad op de kaart gezet. Er is geen enkele andere stad in Nederland met zoveel duurzame festivals." Samen zetten de aangesloten festivals zich in voor vermindering van CO2, kunnen zij scherpere deals sluiten met leveranciers en druk uitoefenen om te komen tot een duurzamere keten.

Klik hier voor meer informatie over het festival.
Publicatiedatum: