Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Systeem komt ook bij stadions van Ajax, Feyenoord en PSV"

Nieuw: Reclameborden die energie opwekken

Een reclamebord dat tegelijkertijd de lucht eromheen zuivert en energie opwekt. Het lijkt toekomstmuziek, maar is nu al mogelijk. De 4-D World Group in Sliedrecht heeft kantelbare panelen ontwikkeld die meerdere functies combineren. De eerste versies zijn inmiddels geplaatst.

Peter van Dommele, directeur van de 4-D World Group: "We willen elke oppervlakte kunnen verrijken met maximale duurzame impact en een zo hoog mogelijk verdienmodel." 4-D staat voor driedimensionaal, met duurzaamheid als extra vanzelfsprekende dimensie.Techniek

Basis van de techniek is een aluminium chassis met driehoekige of vierkantige draaibare kokers erin. De kokers kunnen worden voorzien van allerlei (duurzame) vullingen, variërend van energieopwekkende zonnepanelen, luchtzuiverende plantjes en coatings, geluidsreducerende panelen tot regenwaterfilters, maar ook communicatiemiddelen. Van Dommele: "Neem nu een reclamemast. Die staat stil. Zorg dat je ook de lucht eromheen zuivert en je hebt een sterke maatschappelijke boodschap. Bovendien help je ook nog eens de lokale economie. Met deze systemen kun je reclame combineren met duurzaamheid, maar dan zo dat je er ook nog aan kunt verdienen."

Basis

Voor de communicatietoepassing zijn verschillende materialen denkbaar, zoals doek, plaatmateriaal, leds, maar een hele zijde inrichten als lichtbak is ook een optie. De basisbox bestaat uit een aluminium omkasting van 1,25 meter breed, 2,25 meter lang en 0,60 meter diep, die naar wens is uit te breiden. Maar ook andere maten zijn mogelijk.

Stadions

Inmiddels zijn rond de honderd projecten in ontwikkeling. "Zo zullen binnenkort ook stadions worden voorzien van het systeem, zoals die van Ajax, Feyenoord en PSV, waar enorme kansen liggen om een nieuw sponsormodel te creëren rondom duurzaamheid en gezondheid, met dit systeem", licht Van Dommele toe.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Sign magazine
Publicatiedatum: