Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Feestelijke uitreiking bij De Veldkeuken

Gasterij De Gulle Waard is het 'Puurste Restaurant van Nederland 2014'

Zondagmiddag 6 oktober werd het 'Puurste Restaurant van Nederland 2014' bekendgemaakt. De Gulle Waard in Winterswijk is tot winnaar uitgeroepen. De feestelijke uitreiking vond plaats bij De Veldkeuken Werk aan het Spoel in Culemborg. Jurylid Martine Zuil zegt over de winnaar: "Alles is puur bij De Gulle Waard. Niet alleen de prachtige producten op het bord en in het glas, maar ook de oprechte liefde voor het vak en de aandacht voor de gasten. De Gulle Waard is pure passie voor alles wat het leven mooi maakt."

De jury is unaniem enthousiast over de winnaar

De jury, die bestaat uit Makkie Mulder, hoofdredacteur delicious., Martine Zuil, hoofdredacteur Misset Horeca en Jeroen Thijssen, culinair journalist Trouw, heeft bij de drie restaurants het Puur Menu geproefd.

De Gulle Waard werd dus tot winnaar uitgeroepen. Eigenaren Nel en Henk Schellekens, kopen al vele jaren zoveel mogelijk ingrediënten in bij lokale en regionale leveranciers in de Achterhoek: Bijvoorbeeld Helder Varken die ze van kop tot staart verwerken en Kemper Kip. Ook voor een veggie Puur Menu ben je bij De Gulle Waard aan het goede adres. Nel Schellekens, chef kok vindt het een uitdaging om te koken met bijzondere peulvruchten, vergeten groenten en ze versiert de borden graag met bloemen. Ook weet ze op inspirerende wijze het verhaal achter de producten over te brengen op haar gasten.


Van links naar rechts: Makkie Mulder, jurylid en hoofdredacteur delicious., Nel Schellekens, chef-eigenaar De Gulle Waard in Winterswijk, Jeannette van Mullem, Puur! uit eten en organisator 'Puurste Restaurant', Henk Schellekens, mede-eigenaar De Gulle Waard, Jeroen Thijssen, jurylid en culinair journalist Trouw.

"We zijn trots op alle genomineerden. Ook Jo Vaessen, chef van Restaurant Dwars in Amsterdam en Martin Berkelmans, chef van Pollevie in Den Bosch hebben met hun teams een heerlijk Puur Menu gepresenteerd en zijn een voorbeeld voor meer Puur! in de horeca", zegt Jeannette van Mullem, namens Puur! uit eten is zij organisator van het jaarlijks terugkerende evenement 'Puurste Restaurant van Nederland'.


Puur voorgerecht met pluksalade van diverse soorten sla, Sockeye zalm, Texelse garnalen en aardappelsalade versierd met bloemen van 'Puurste Restaurant' De Gulle Waard.

Nieuwe ambassadeurs: De Veldkeuken

Tijdens de laatste zondag van de Week van de Smaak genoten de bezoekers bij het 'Puurste Restaurant van Nederland 2013': De Veldkeuken in Culemborg. Er was een lunchproeverij uit de streek en de biologische leveranciers van de Veldkeuken vertelden over de herkomst van hun producten tijdens een boerenmarkt. De feestelijke middag werd afgesloten met een kaas/wijn-proeverij. René van der Veer en Juliette Borggreve zijn gehuldigd als nieuwe ambassadeurs. Naast Niels en Mirjam Gouda van Restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee vertegenwoordigen zij Puur! met als doel om meer eerlijke producten in de horeca te stimuleren: biologisch, Fairtrade, duurzame vis en vegetarisch. Alle partners ontvingen ter inspiratie het boek 'Puur Natuur Op Tafel' van Alain Ducasse.

Het evenement 'Puurste Restaurant van Nederland' is een initiatief van Puur! uit eten en wordt ondersteund door Oxfam Novib en ASN Bank.
Publicatiedatum: