Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geslaagd debuut Gastvrij Rotterdam

Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen smaakt naar meer

De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam die van 23 tot en met 25 september in Ahoy Rotterdam plaatsvond, is zeer succesvol verlopen. De reacties op de eerste editie van zowel exposanten als bezoekers waren lovend. Met name uitstraling, sfeer en kwaliteit van het publiek werden door exposanten genoemd als sterke punten van het nieuwe evenement. In totaal brachten 7.135 horecaprofessionals uit heel Nederland een bezoek aan de beurs.

Sterk fundament gelegd

Exhibition Manager Robert Melaard blikt tevreden terug op de eerste editie. "We zijn bijna twee jaar lang bezig geweest met de voorbereidingen. We hebben altijd voor ogen gehad dat het een kwalitatief hoogstaand en dynamisch evenement moest worden; een nieuw gastronomisch platform van formaat. Daar zijn we denk ik goed in geslaagd. Mede dankzij de waardevolle bijdrages van de Founding Partners en brancheorganisaties die met originele kookdemonstraties en presentaties goed inhoud hebben gegeven aan het gastronomische en informatieve programma van de beurs. Wat ons betreft is het fundament gelegd voor een inspirerende horecavakbeurs in Zuidwest-Nederland, waarbij het opviel dat we nu al bezoekers uit heel Nederland hebben getrokken. Ook veel toeleveranciers die eerst wilden zien hoe de eerste editie uit zou pakken, hebben laten weten volgend jaar deel te willen nemen. De eerste inschrijfformulieren voor 2014 zijn al binnen. Dat geeft vertrouwen voor de toekomstige ontwikkeling van ons evenement."

Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

Marco Ouwerkerk van Green Leisure, coƶrdinator van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen waar duurzaam ondernemen in de horeca centraal stond, is erg enthousiast. "De ondernemers in ons paviljoen hebben goede leads kunnen genereren: er was veel gerichte belangstelling voor hun producten. En we hebben veel complimenten gekregen over de originele presentatie en aankleding van het paviljoen. Wij komen zeker terug."


Eindbeslissers

De goede kwaliteit van het publiek wordt onderschreven door de profielen van de bezoekers: 81% van alle bezoekers is als eind- of medebeslisser betrokken bij investeringsbeslissingen. Bijna de helft van de bezoekers die naar Gastvrij Rotterdam kwamen, is werkzaam als eigenaar, bedrijfsleider of kok van een restaurant. Ook professionals werkzaam in de (party)catering, (zorg)instellingen en recreatie waren met ruim 16% goed vertegenwoordigd. De hotelsector was goed voor een kleine 10%. Overige bezoekers waren afkomstig uit de fastfood service sector, uit het onderwijs of bezochten de beurs als toeleverancier. Een op de zeven bezoekers kwam speciaal voor een workshop, masterclass, kookdemo, proeverij, debat of wedstrijd naar de beurs.

Gastvrij Rotterdam 2014

De volgende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 22 tot en met woensdag 24 september 2014 in Ahoy Rotterdam. Gastvrij Rotterdam richt zich op horecaprofessionals met liefde voor het vak en passie voor hun gasten. Meer informatie en foto- en video-impressies van de beurs zijn te vinden op: www.gastvrij-rotterdam.nl.
Publicatiedatum: