Geen enkel ander restaurant in Utrecht heeft volgens De Keuken van Gastmaal een menu van enkel groenten op de kaart staan. "Bij ons staat het product centraal en de smaak voorop. De gerechten op de kaart zijn duurzaam, van zo dichtbij mogelijk gehaald, het liefst biologisch zelfs, én ze volgen de seizoenen. Duurzamer en meer seizoensgedreven dan een 4-gangen-groentemenu krijg je het niet, dus de keus om dit te doen was snel gemaakt."
Biologisch, duurzaam en hip
De ingrediënten komen zoveel mogelijk uit de Utrechtse grond. Hiervoor werkt De Keuken van Gastmaal samen met onder meer De Moestuin Maarschalkerweerd. "Niet alleen worden daar bijzondere, oude rassen gekweekt, maar is het ook een 100% biologische tuin."Het restaurant gaat niet alleen vol in op de bio-trend, maar ook op het alsmaar hipper wordende wildplukken. "Vandaar dat zelfgeplukte (wilde) kruiden ook een rol binnen het 4-gangen groentemenu hebben gekregen. Ze sieren niet alleen het bord, deze kleine items weten vooral ook een rijke smaak aan de diverse gerechten toe te voegen."
Wedstrijd
Op 3 oktober gaat De Keuken van Gastmaal de strijd aan met de 9 andere genomineerde restaurants tijdens een heuse wedstrijd waarbij ze beoordeeld zullen worden door een jury. In de jury zitten onder meer Volkskrant-recensent Mac van Dinther en professor in de smaak (en eigenaar van restaurant De Echoput) Peter Klosse.Dat het restaurant een bezoekje waard is, wist DUIC natuurlijk al lang, getuige de recensie die vorig jaar verscheen.
Bron: De Utrechtse Internet Courant