Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Het liefst biologisch van dichtbij

Enkel groenten op de kaart van Restaurant De Keuken van Gastmaal

Groenten, groenten en nog meer groenten. Van amuse tot dessert, het is groente wat de klok slaat bij het speciale 4-gangenmenu van De Keuken van Gastmaal. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Het restaurant is genomineerd voor het beste vegetarische gerecht van Nederland.

Geen enkel ander restaurant in Utrecht heeft volgens De Keuken van Gastmaal een menu van enkel groenten op de kaart staan. "Bij ons staat het product centraal en de smaak voorop. De gerechten op de kaart zijn duurzaam, van zo dichtbij mogelijk gehaald, het liefst biologisch zelfs, én ze volgen de seizoenen. Duurzamer en meer seizoensgedreven dan een 4-gangen-groentemenu krijg je het niet, dus de keus om dit te doen was snel gemaakt."

Biologisch, duurzaam en hip

De ingrediënten komen zoveel mogelijk uit de Utrechtse grond. Hiervoor werkt De Keuken van Gastmaal samen met onder meer De Moestuin Maarschalkerweerd. "Niet alleen worden daar bijzondere, oude rassen gekweekt, maar is het ook een 100% biologische tuin."

Het restaurant gaat niet alleen vol in op de bio-trend, maar ook op het alsmaar hipper wordende wildplukken. "Vandaar dat zelfgeplukte (wilde) kruiden ook een rol binnen het 4-gangen groentemenu hebben gekregen. Ze sieren niet alleen het bord, deze kleine items weten vooral ook een rijke smaak aan de diverse gerechten toe te voegen."

Wedstrijd

Op 3 oktober gaat De Keuken van Gastmaal de strijd aan met de 9 andere genomineerde restaurants tijdens een heuse wedstrijd waarbij ze beoordeeld zullen worden door een jury. In de jury zitten onder meer Volkskrant-recensent Mac van Dinther en professor in de smaak (en eigenaar van restaurant De Echoput) Peter Klosse.

Dat het restaurant een bezoekje waard is, wist DUIC natuurlijk al lang, getuige de recensie die vorig jaar verscheen.

Bron: De Utrechtse Internet Courant
Publicatiedatum: