
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
POP-UP restaurant opent vrijdag 4 oktober
Restaurant Restwaarde gaat koken met voedseloverschotten in Den Haag
De Binckhorst, een binnenstedelijk bedrijventerrein in Den Haag, herbergt een aantal bijzondere maar voor velen onbekende plekken. Op de mooiste hiervan opent vrijdag 4 oktober POP-UP Restaurant Restwaarde haar deuren. Het tijdelijke restaurant wordt gevestigd in de sfeervolle industriële haven bij ateliercomplex 'De Besturing'. Het restaurant heeft een spectaculair uitzicht op de kranen van de tegenoverliggende asfaltfabriek. Het dagelijks lossen van de vrachtschepen geeft deze vergeten plek theatrale allure. Restaurant Restwaarde biedt een unieke kans om deze locatie te ontdekken gekoppeld aan een bijzondere smaakervaring. In samenwerking met koks uit de Binckhorst (Lunchboxx en Gastheeren Catering) worden drie weekenden lang heerlijke lunches, borrels en diners aangeboden die op verrassende wijze zijn bereid met voedseloverschotten uit het gebied, en in het bijzondere met oudbakken brood.
Restaurant Restwaarde vraagt tijdens het I'M BINCK festival (2 oktober tot en met 2 november 2013) aandacht voor de problematiek van voedselverspilling. Niet alleen bij mensen thuis maar ook in veel horecabedrijven, supermarkten en kantines verdwijnen grote hoeveelheden voedsel in de afvalbak. Behalve lunches en diners, bereidt op basis van voedseloverschot, zijn er in Restaurant Restwaarde dan ook workshops te volgen. Hier leert jong en oud om van oud brood lekkere koekjes te bakken!
Restaurant Restwaarde heeft de ambitie om bij een succesvolle pilot vaker in het gebied op te poppen en de deuren voor gasten te openen.
Restaurant Restwaarde is een onderdeel van het project ReSourceCity Binckhorst. Dit is een project in de Binckhorst ontwikkeld door Mobiel projectbureau OpTrek. In ReSourceCity Binckhorst staat het creëren van nieuwe producten en ook diensten centraal door het verbinden van bestaande lokale resources. Er wordt opnieuw invulling gegeven aan reeds aanwezige menskracht, ruimtes, (rest) -materialen, kennis en vaardigheden. Zo creëert ReSourceCity Binckhorst nieuwe waardeketens die de ontwikkeling van de Binckhorst een impuls geven.
Restaurant Restwaarde is een initiatief van Mobiel projectbureau OpTrek (Sabrina Lindemann) en wordt in coproductie met het Ministerie van reVitalisering (Mariska Mell) en de Lunchboxx (Leo van Ruyven en Arlette van Dam, lunch en diner) ontwikkeld. Realisatie verder in samenwerking met Gastheeren Catering (Caballerofabriek, diner) De Besturing (Tiddo de Ruiter & Dennis Slootweg, inrichting, AMP, vormgeving en Krista te Braken, productie).
Data en tijden:
Lunches, borrels, diners & workshops.
Donderdag: (lunch) 10 en 17 oktober, 12:00-14:00 uur.
Vrijdag: (lunch en borrel) 4, 11 en 18 oktober, 12:00-17:00 uur.
Zaterdag: 5, 12 en 19 oktober, workshop 15:00-16:00 uur, diner 17:00-20:00 uur.
Locatie: Saturnusstraat 89, 2516 AG Den Haag (Ateliercomplex De Besturing).
Kosten gerechten zijn variabel per consumptie, kijk op www.imbinck.nl/nieuws.
Reserveren verplicht via info@optrekbinckhorst.nl, 06 40012241.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport