Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
POP-UP restaurant opent vrijdag 4 oktober

Restaurant Restwaarde gaat koken met voedseloverschotten in Den Haag

Kunt u van uw oude brood weer echt iets lekkers te eten maken? Zoals smaakvolle koekjes, gefrituurde snacks en hartige taarten? Het lijkt onwerkelijk maar er is nog veel mogelijk met een stuk oud brood. In Restaurant Restwaarde proeft u hoe culinair oudbakken brood kan smaken. Ook leert u er zelf koekjes mee te bakken. Zo kan er dus nog heerlijk gesmuld worden van wat anders in de vuilnisbak zou verdwijnen!

De Binckhorst, een binnenstedelijk bedrijventerrein in Den Haag, herbergt een aantal bijzondere maar voor velen onbekende plekken. Op de mooiste hiervan opent vrijdag 4 oktober POP-UP Restaurant Restwaarde haar deuren. Het tijdelijke restaurant wordt gevestigd in de sfeervolle industriële haven bij ateliercomplex 'De Besturing'. Het restaurant heeft een spectaculair uitzicht op de kranen van de tegenoverliggende asfaltfabriek. Het dagelijks lossen van de vrachtschepen geeft deze vergeten plek theatrale allure. Restaurant Restwaarde biedt een unieke kans om deze locatie te ontdekken gekoppeld aan een bijzondere smaakervaring. In samenwerking met koks uit de Binckhorst (Lunchboxx en Gastheeren Catering) worden drie weekenden lang heerlijke lunches, borrels en diners aangeboden die op verrassende wijze zijn bereid met voedseloverschotten uit het gebied, en in het bijzondere met oudbakken brood.

Restaurant Restwaarde vraagt tijdens het I'M BINCK festival (2 oktober tot en met 2 november 2013) aandacht voor de problematiek van voedselverspilling. Niet alleen bij mensen thuis maar ook in veel horecabedrijven, supermarkten en kantines verdwijnen grote hoeveelheden voedsel in de afvalbak. Behalve lunches en diners, bereidt op basis van voedseloverschot, zijn er in Restaurant Restwaarde dan ook workshops te volgen. Hier leert jong en oud om van oud brood lekkere koekjes te bakken!

Restaurant Restwaarde heeft de ambitie om bij een succesvolle pilot vaker in het gebied op te poppen en de deuren voor gasten te openen.

Restaurant Restwaarde is een onderdeel van het project ReSourceCity Binckhorst. Dit is een project in de Binckhorst ontwikkeld door Mobiel projectbureau OpTrek. In ReSourceCity Binckhorst staat het creëren van nieuwe producten en ook diensten centraal door het verbinden van bestaande lokale resources. Er wordt opnieuw invulling gegeven aan reeds aanwezige menskracht, ruimtes, (rest) -materialen, kennis en vaardigheden. Zo creëert ReSourceCity Binckhorst nieuwe waardeketens die de ontwikkeling van de Binckhorst een impuls geven.

Restaurant Restwaarde is een initiatief van Mobiel projectbureau OpTrek (Sabrina Lindemann) en wordt in coproductie met het Ministerie van reVitalisering (Mariska Mell) en de Lunchboxx (Leo van Ruyven en Arlette van Dam, lunch en diner) ontwikkeld. Realisatie verder in samenwerking met Gastheeren Catering (Caballerofabriek, diner) De Besturing (Tiddo de Ruiter & Dennis Slootweg, inrichting, AMP, vormgeving en Krista te Braken, productie).

Data en tijden:

Lunches, borrels, diners & workshops.
Donderdag: (lunch) 10 en 17 oktober, 12:00-14:00 uur.
Vrijdag: (lunch en borrel) 4, 11 en 18 oktober, 12:00-17:00 uur.
Zaterdag: 5, 12 en 19 oktober, workshop 15:00-16:00 uur, diner 17:00-20:00 uur.
Locatie: Saturnusstraat 89, 2516 AG Den Haag (Ateliercomplex De Besturing).
Kosten gerechten zijn variabel per consumptie, kijk op www.imbinck.nl/nieuws.
Reserveren verplicht via [email protected], 06 40012241.
Publicatiedatum: