Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerechten bereid ter afsluiting van de Demeter-week

Kookshow Pierre Wind en Olivier van der Staal druk bezocht

Topkoks Pierre Wind en Olivier van der Staal gaven op zaterdag 21 september een drukbezochte kookshow in de Groene Winkel in Zeist. Zij maakten gerechten van de speciale Demeter receptenkaarten die ter promotie van producten met het Demeterkeurmerk waren uitgegeven. Met hun show sloten zij de Demeter-week af.
 

Foto's: Sara Stouten

Pierre Wind - onder andere bekend van zijn optredens op televisie en zijn missie om de smaaklessen die op basisscholen worden gegeven, verplicht te stellen - nodigde gelijk kinderen uit om met hem mee te koken. Hij maakte samen met een meisje een vlinder van een tomaat en later nog een bietenmandje. Daarna liet hij zien hoe je heel eenvoudig zelf ravioli en tagliatelle kunt maken. Enkele gerechten van de receptenkaarten werden door de aanwezigen geproefd. Een groot succes was de bietensalade met zachte geitenkaas. Naast de twee koks was ook Henk van Oers aanwezig met zijn Demeter-vleeswaren. Klanten waren heel enthousiast over zowel de vleeswaren als over de gerechten.


Henk van Oers vertelt over de Demeter-vleeswaren van St. Hendrick. Pierre Wind luistert aandachtig.

De Demeterweek in De Groene Winkel ging van start op maandag 16 september met tal van aanbiedingen. Daarnaast was er op donderdag een lezing van boer en auteur Jan Schrijver plaats en tot slot de kookshow op 21 september. Doel was producten met het Demeterkeurmerk uit de biologisch-dynamische landbouw aandacht te geven en klanten te vertellen op welke punten deze landbouwmethode verder gaat dan biologisch.


Olivier van der Staal geeft toelichting aan het publiek.

Voor meer informatie: www.pierrewind.nl, www.oliviervanderstaal.nl,
www.stichtingdemeter.nl, www.degroenewinkel.nl
Publicatiedatum: