Topkoks Pierre Wind en Olivier van der Staal gaven op zaterdag 21 september een drukbezochte kookshow in de Groene Winkel in Zeist. Zij maakten gerechten van de speciale Demeter receptenkaarten die ter promotie van producten met het Demeterkeurmerk waren uitgegeven. Met hun show sloten zij de Demeter-week af.
Foto's: Sara Stouten
Pierre Wind - onder andere bekend van zijn optredens op televisie en zijn missie om de smaaklessen die op basisscholen worden gegeven, verplicht te stellen - nodigde gelijk kinderen uit om met hem mee te koken. Hij maakte samen met een meisje een vlinder van een tomaat en later nog een bietenmandje. Daarna liet hij zien hoe je heel eenvoudig zelf ravioli en tagliatelle kunt maken. Enkele gerechten van de receptenkaarten werden door de aanwezigen geproefd. Een groot succes was de bietensalade met zachte geitenkaas. Naast de twee koks was ook Henk van Oers aanwezig met zijn Demeter-vleeswaren. Klanten waren heel enthousiast over zowel de vleeswaren als over de gerechten.
Henk van Oers vertelt over de Demeter-vleeswaren van St. Hendrick. Pierre Wind luistert aandachtig.
De Demeterweek in De Groene Winkel ging van start op maandag 16 september met tal van aanbiedingen. Daarnaast was er op donderdag een lezing van boer en auteur Jan Schrijver plaats en tot slot de kookshow op 21 september. Doel was producten met het Demeterkeurmerk uit de biologisch-dynamische landbouw aandacht te geven en klanten te vertellen op welke punten deze landbouwmethode verder gaat dan biologisch.
Olivier van der Staal geeft toelichting aan het publiek.
Voor meer informatie: www.pierrewind.nl, www.oliviervanderstaal.nl,
www.stichtingdemeter.nl, www.degroenewinkel.nl
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Ik dacht eigenlijk dat dit in ons kleine land niet mogelijk was"
- Veiligheidswaarschuwing Pure Goat Company Volledige Zuigelingenvoeding 1, 800 gram
- Biologische melkprijs Eko-Holland stijgt met 2 euro
- Mimo: Biologische chocolate-chipkoekjes om af te bakken
- "Het beleid ter ondersteuning van de biologische landbouw in Frankrijk blijft ontoereikend"
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Gerechten bereid ter afsluiting van de Demeter-week
Kookshow Pierre Wind en Olivier van der Staal druk bezocht
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis