
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Het gemak waarmee consumenten hierdoor kunnen bestellen is een groot voordeel voor de webshops en partners"
- Hoge inflatie speelt bio parten blijkt uit consumptiecijfers VLAM
- Färm breidt uit met zes winkels
- Dramatisch jaar voor vlinders, hommels en bijen: "Planten worden niet bestoven"
- "Biohuis kritisch positief over conceptteksten Landbouwakkoord"
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Gerechten bereid ter afsluiting van de Demeter-week
Kookshow Pierre Wind en Olivier van der Staal druk bezocht
Foto's: Sara Stouten
Pierre Wind - onder andere bekend van zijn optredens op televisie en zijn missie om de smaaklessen die op basisscholen worden gegeven, verplicht te stellen - nodigde gelijk kinderen uit om met hem mee te koken. Hij maakte samen met een meisje een vlinder van een tomaat en later nog een bietenmandje. Daarna liet hij zien hoe je heel eenvoudig zelf ravioli en tagliatelle kunt maken. Enkele gerechten van de receptenkaarten werden door de aanwezigen geproefd. Een groot succes was de bietensalade met zachte geitenkaas. Naast de twee koks was ook Henk van Oers aanwezig met zijn Demeter-vleeswaren. Klanten waren heel enthousiast over zowel de vleeswaren als over de gerechten.
Henk van Oers vertelt over de Demeter-vleeswaren van St. Hendrick. Pierre Wind luistert aandachtig.
De Demeterweek in De Groene Winkel ging van start op maandag 16 september met tal van aanbiedingen. Daarnaast was er op donderdag een lezing van boer en auteur Jan Schrijver plaats en tot slot de kookshow op 21 september. Doel was producten met het Demeterkeurmerk uit de biologisch-dynamische landbouw aandacht te geven en klanten te vertellen op welke punten deze landbouwmethode verder gaat dan biologisch.
Olivier van der Staal geeft toelichting aan het publiek.
Voor meer informatie: www.pierrewind.nl, www.oliviervanderstaal.nl,
www.stichtingdemeter.nl, www.degroenewinkel.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025