Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Den Haag 'vegastad' van het Westen

Wie in het westen van Nederland vegetarisch wil eten, kan het best terecht in Den Haag. Dat blijkt uit onderzoek van de Vegetariërsbond. Vegetariers en vleesminderaars hebben hier in de horeca, bij Thuisafgehaald en in het ziekenhuis de grootste keuze. Deze keuze is van 7 tot en met 13 oktober nog groter, tijdens de derde Vegetarische Restaurantweek. Tijdens deze week kan men extra voordelig genieten van vegetarische topmenu's. "In Den Haag is er in veel restaurants een ruime keuze voor vleesminderaars en vegetariërs. Daarnaast is er zelfs een vegetarische supermarkt en een vegetarische snackbar. Over het algemeen is het voor vegetariërs sowieso goed toeven in het Westen", aldus Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond.

In het onderzoek is onderzocht in hoeverre vegetariërs en vleesminderaars uit restaurants kunnen kiezen als ze uit eten gaan. Daarnaast is gekeken naar het aantal vegetarisch kokende thuiskoks bij Thuisafgehaald (een site waar thuiskoks maaltijden kunnen aanbieden) en het aanbod in het ziekenhuis. Den Haag heeft, maar een kleine voorsprong op steden als Amsterdam en Dordrecht, waar je als vegetariër ook goed terecht kan.

De vegetarische hoofdsteden worden bekend gemaakt in de aanloop naar De Vegetarische Restaurantweek. Groningen is vegetarische hoofdstad van het Noorden geworden. In het zuiden was het aanbod zo beperkt dat de Vegetariërsbond heeft besloten daar geen vegastad aan te wijzen. De week voor de Vegetarische Restaurantweek wordt de vegetarische hoofdstad van Nederland bekend gemaakt. "Vergeleken met het zuiden van Nederland is het Westen een vegetarisch walhalla, echter ook hier zijn er sommige plaatsen waar het nog een stuk beter kan", aldus Floris de Graad.

De Vegetarische Restaurantweek wordt dit jaar gehouden van 7 tot en met 13 oktober. Tijdens deze week kan men in geselecteerde restaurants genieten van een lekker en voordelig vegetarisch menu. Tijdens deze week kan men bij de restaurants kiezen uit twee of meer vegetarische menu's, waarvan er één speciaal voor de week wordt gemaakt. Deze menu's kosten 25 euro; bij sommige toprestaurants is dit 40 euro.

De week wordt onder anderen gesteund door: Antoinette Hertsenberg, Maarten Tjallingii, Paul McCartney, 100% Isis, Nicolette Kluiver, Jort Kelder, Sara Kroos en Pierre Wind.
 
De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van de Vegetariërsbond, Vara's Vroege Vogels, Dinnersite en Variatie in de Keuken.

Een overzicht van alle deelnemende restaurants is te vinden op www.devegetarischerestaurantweek.nl.
Publicatiedatum: