Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oproep aan alle biologische merken, producenten en telers

Puur Noord Nederland gaat op Restival door met Too Good To Waste!

Het daverende succes van de 'Puur Noord Nederland Too Good To Waste' op het Noorderzonfestival in Groningen wordt doorgezet! Dit keer in Amsterdam, op het festival Restival. Restival vraagt met dit jaarlijks terugkerend evenement op een alternatieve wijze aandacht voor de berg eten en drinken, maar ook decoratie en bouwwerken, die na elk festival worden weggegooid.

Help mee en doneer de producten die niet (meer) geschikt zijn voor de handel, maar wel voor Restival!

Restival

Restival wil met een duidelijke knipoog nog eenmaal aan het einde van het festivalseizoen een feestje maken en maakt daarbij vooral gebruik van de resten van de verschillende festivals van het afgelopen seizoen.

Er wordt veel (vaak ongewild) weggegooid en daar vraagt Restival op een ludieke manier aandacht voor. Bezoekers van festivals maar ook bouwers en organisatoren dragen hieraan bij. Restival kiest voor een andere vorm; vernieuwend door sfeer, geen grote merken, geen grote DJ-namen. Biologisch en natuurlijk. Duurzaamheid spreekt voor zich door het recycle-karakter van het festival. Het wordt opgebouwd door vrijwilligers.

Restival maakt bewuste keuzes en probeert afval te reduceren. Elektriciteit te besparen. En met zoveel mogelijk resten een mooi festival neer te zetten. Voor elk restje wordt op een creatieve manier een doel gevonden. Een mooi feest voor minder geld, met leuke mensen. Geen raptap, maar een persoonlijk lekker biertje. Geen pagodes, maar mooie tenten. Een sprekende locatie: Het oude Hells Angels terrein aan de Wenckebachweg in Amsterdam wordt omgebouwd tot Restival.

Verschillende DJ's en bands hebben zich vrijwillig aangemeld om te komen optreden.

De oproep

Speciaal voor Restival roepen Puur Noord Nederland en De Zaai-Ster alle biologische merken, producenten en telers op om producten aan te leveren die niet naar winkel/restaurant/consument zouden gaan: Producten in een gekke vorm, te groot of juist te klein, te krom, deels beschadigd, producten die 'over' zijn. Producten waarvan de THT bijna is verstreken. Alles uiteraard nog wel geschikt voor consumptie. Want: gezond moet het zijn! Het festival vindt plaats op 21 september, dus alles met een THT tot 22-09-2013 is meer dan welkom! Van deze producten maken alle cateraars speciaal op Restival overheerlijke gerechten en laten we zien: Deze producten zijn 'TOO GOOD TO WASTE!'. Too good to waste staat voor meer Foodlove en minder Foodwaste.

Heb je een bijdrage? Mail naar [email protected]. Het Parool plaatst een krantenartikel en ook AT5 is al actief betrokken bij de voorbereidingen van het festival en zullen hier de komende weken een reportage over maken. Andere idee├źn of wensen? Restival wil in ruil voor jouw bijdrage graag iets terug doen!

Toegangskaarten voor Restival zijn maar 10 euro. Het zijn geen bandjes, maar een broche van twee oude munten en een veiligheidsspeld. Bezoekers mogen zelfs tussen 11:00 en 13:00 uur hun oude festivalmunten inwisselen voor een gratis Restidrankje naar keuze! Geen disposables, iedereen krijg een eigen hardcup om z'n nek, zo produceert het festival zelf zo weinig mogelijk afval.

Kijk voor meer informatie over Restival op www.restival.nl.
Publicatiedatum: