In de horeca worden ondermeer de regels voor werktijden van jongeren niet overal goed nageleefd. In opdracht van de Inspectie SZW zijn194 horecabedrijven bezocht en bij 44% zijn één of meer overtredingen geconstateerd. Zestien bedrijven hebben direct een boete gekregen.
Veel jongeren in de leeftijdscategorie van 15 tot 25 jaar besteden een deel van hun vrije tijd aan bijbaantjes. In de horeca hebben bijna 120.000 jongeren een baan als kelner, serveerster en barmedewerker.
De controleactie, die namens de Inspectie is uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) was vooral gericht op jongeren onder de 18 jaar. In de horecasector is de naleving van de regels nog steeds slecht. Een inspectie in 2010 leverde een overtredingsperscentage op van 60%. Reden voor Inspectie SZW om weer inspecties bij horecabedrijven te laten doen. Van de geïnspecteerde bedrijven hadden 62 bedrijven al eerder een inspectiebezoek gehad. Bij ongeveer 85% van deze bedrijven is de naleving nu in orde. De naleving bij de niet eerder bezochte bedrijven blijft met 42% aanmerkelijk achter.
In totaal zijn 173 overtredingen geconstateerd. Boetes zijn onder meer aangezegd voor 16 en 17 jarigen die na 23:00 uur nog aan het werk waren of meer dan negen uur werkten (5 maal), 15 jarigen die na 21:00 uur werkten (11 maal) en voor 14 jarigen die tot ver na 19:00 uur werkten (5 maal). Van de opgemaakte boeterapporten zijn er vijf het gevolg van recidive.

Abonneren
Vacatures
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
- Teeltspecialist
- Crop Manager Vollegrond Noord-Frankrijk
- Transportplanners Export
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"