Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Genomineerden 'Puurste Restaurant van Nederland 2014' bekend

De jury, die bestaat uit Makkie Mulder, hoofdredacteur delicious., Martine Zuil, hoofdredacteur Misset Horeca en Jeroen Thijssen, culinair journalist Trouw, is er uit en heeft drie kanshebbers genomineerd. De volgende restaurants maken kans op de eervolle titel 'Puurste Restaurant van Nederland 2014': Restaurant Dwars in Amsterdam, Gasterij De Gulle Waard in Winterswijk en Pollevie in Den Bosch.

Elk deelnemend restaurant aan de Puur Restaurant Week kon een check- en vragenlijst invullen. Hier gaf de horecaondernemer aan welke duurzame producten worden gebruikt. Ook werd naar de persoonlijke motivatie gevraagd en de wijze waarop het restaurant zelf de pure producten onder de aandacht brengt bij haar gasten. Omdat naast duurzaamheid de smaak bepalend is, gaat de jury in september bij de drie genomineerden een 'Puur Menu' proeven.

De Puur Restaurant Week en de Verkiezing 'Puurste Restaurant van Nederland' worden georganiseerd door Puur! uit eten, dé duurzame culinaire gids van Nederland. Zij stimuleert zowel restaurants als gasten tot het gebruik van meer h'eerlijke producten in de horeca: biologisch, Fairtrade, duurzame vis en vegetarisch. Oxfam Novib en ASN Bank ondersteunen de Puur Restaurant Week.

Wie wint de titel 'Puurste Restaurant van Nederland 2014'?

Op 6 oktober wordt het 'Puurste Restaurant van Nederland 2014' bekend gemaakt. De feestelijke uitreiking wordt georganiseerd in samenwerking met de Veldkeuken Werk aan het Spoel in Culemborg. Zij wonnen vorig jaar de eervolle titel.

Kom je ook puur proeven op 6 oktober bij de Veldkeuken?

Tijdens het laatste weekend van de Week van de Smaak geniet je bij het 'Puurste Restaurant van Nederland 2013' van veel producten uit de streek. De chef kok van de Veldkeuken bereidt een streeklunch: je proeft de pure smaken van de leveranciers op je bord. Op de biologische boerenmarkt rondom het Forthuis vertellen de leveranciers je graag over de herkomst van de eerlijke en vooral ook lekkere producten. Ook kun je allerlei heerlijke ingrediënten kopen om thuis van te genieten.

Het programma is als volgt:
12:00-13:00 uur: ontvangst en rondleiding
13:00-14:00 uur: lunch met leveranciers-boerenmarkt
14:00-15:00 uur: bekendmaking 'Puurste Restaurant van Nederland 2014'
15:00-16:00 uur: Kaas/wijn-proeverij

Voor meer informatie: www.puurrestaurantweek.nl
Publicatiedatum: