Richt zich nu ook op het buitenland

Steeds meer Puur! in de horeca

Het aantal restaurants dat als 'Puur! adres' bekend staat is de laatste jaren sterk gegroeid. Meer dan 100 restaurants zijn er al via het duurzame culinaire platform Puur! uit eten te vinden. De verwachting is dat dit aantal de komende tijd sterk groeit. De trend naar een meer eerlijke, gezonde lifestyle zet door, zeker ook op het gebied van eten. Ook buiten de deur is de consument als gast in de horeca steeds vaker op zoek naar biologisch, Fairtrade, duurzame vis en vegetarisch.

Puur! breidt uit en kijkt over de grenzen

Behalve dat Puur! voorziet dat het aantal adressen flink wordt uitgebreid richt zij zich sinds dit jaar ook op eerlijke trends en tips in het buitenland. Voorbeelden zijn culinaire trips naar Londen en Marrakech. Beelden zijn via Flickr te vinden. Binnenkort gaat Puur! mee op persreis om 'groene' culinaire hotspots en hun herkomst te bezoeken in Berlijn en omgeving. En ook Gent staat binnenkort op de planning. In eigen land verzorgt Puur! uit eten tijdens de Horecava 13 tot en met 16 januari voor de tweede keer de Puur! kookdemo's met de winnende chefs van het 'Puurste Restaurant van Nederland' (bekendmaking op 6 oktober).

Missie en terugblik Puur! uit eten

Jeannette van Mullem is 8 jaar geleden met Puur! uit eten gestart. In die tijd pionierde zij vanuit haar eigen passie voor eerlijk voedsel in de horeca. Zij zette de website puuruiteten.nl op om bezoekers makkelijk te laten zien waar ze eerlijk en vooral ook lekker kunnen genieten in het hele land. Naast de drie boeken van Puur! uit eten en een editie Puur! Noord-Holland organiseerde Puur! de Fairtrade Restaurant Week, in samenwerking met Stichting Max Havelaar. Hieruit ontstond de campagne Puur Restaurant Week, mede mogelijk gemaakt door Oxfam Novib en ASN Bank. Puur! uit eten en de Puur Restaurant Week willen de hele keten van producent, leverancier, groothandel, restaurant en gast stimuleren tot het gebruik van meer h'eerlijke producten in de horeca: biologisch, Fairtrade, duurzame vis en vegetarisch.


Jeanette tussen de koeien.

Puur! uit eten wil laten zien hoe het wél kan: Genieten van eerlijke en gezonde voeding waarmee je zelf bijdraagt aan een betere wereld voor mens, dier en milieu. Op de website puuruiteten.nl, via de gratis App voor iPhone en iPad en in de boeken van Puur! uit eten vind je behalve restaurants ook cateraars, kookworkshops, overnachtingen, boerenmarkten en nog veel meer h'eerlijke culinaire adressen. De komende tijd gaat Puur! uit eten op zoek naar nog meer Puur! adressen die op de website worden vermeld. Wil een restaurant uitgebreid met tekst en foto's in beeld komen dan kan dat uiteraard ook. Puur! verzorgt op verzoek de fotografie en promoot de Puur! adressen via Twitter en Facebook. Ook is er een culinaire agenda met duurzame uitjes en worden kortingsacties gepromoot.

Voor meer informatie: www.puuruiteten.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.