Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijs zonnepanelen wordt kunstmatig hoog gehouden

Fossiele brandstoffen maken ruim baan voor zonne-energie

Meer zonne-energie en meer besparen op fossiel brandstofgebruik. Dat is het doel van Dutch Solar Group, een inkoopcollectief voor zonnepanelen en omvormers. DSG levert duurzame zonnepanelen tegen een extreem lage prijs. Dat is mogelijk volgens de initiatiefnemers door een eerlijke verrekening en omdat de huidige leveranciers de prijzen kunstmatig hoog houden. Bij hun missie om zoveel mogelijk huishoudens van groene energie te voorzien zocht Dutch Solar Group (DSG) gelijkgestemde partners. Het Idealenkompas bood DSG een ideale match door ze te koppelen aan Bureau MVO. De samenwerking resulteerde in een marketingplan met praktische handvatten die de huidige propositie van DSG verstevigt en de duurzame missie realiseerbaar maakt.

"In eerste instantie voelde het voor ons raar om naar een partner op zoek te gaan die ons tegen minimale middelen kon helpen. En toch blijkt dat mogelijk doordat je in het IdealenKompas veel gelijkgestemden treft. Hier is iedereen bezig de wereld beter te maken. Omdat Bureau MVO en DSG allebei dezelfde idealen nastreven en onze netwerken elkaar kunnen versterken blijkt dit een ideale match te zijn. We zijn oprecht blij met het initiatief en de mogelijkheden van het IdealenKompas", aldus een enthousiaste Stan van den Heuvel, initiatiefnemer van Dutch Solar Group.


Versnelling adoptiefase

Een wereld vol zonnepanelen betekent een enorme besparing op fossiele brandstoffen. Door het zelf opwekken van stroom wordt de eigen energiehuishouding inzichtelijk en zien gebruikers direct welke kosten hiermee kunnen worden bespaard of zelfs verdiend. De prijs van zonnepanelen wordt volgens Van den Heuvel kunstmatig hoog gehouden: "Daar hebben voornamelijk de ondernemers van die zonnepanelen baat bij. Door met een collectief te werken, geen voorraden aan te leggen en slim in te kopen, kunnen we de prijs eerlijk en laag houden, waardoor zonne-energie voor iedereen bereikbaar wordt."

De zon biedt tal van mogelijkheden om energie mee op te wekken, The Dutch Solar Group is één van de initiatieven op het gebied van zonne-energie. Kunstenaar Rick Claassen werkt met zonnepanelen in zijn project 'De Dans van het Zonlicht' en heeft een werkplek op zonnewarmte ontwikkeld. En buurtbewoners in Utrecht verzamelden zich in het buurtinitiatief 'ZonOpDak' om zo gezamenlijk energie op te wekken. Meer initiatieven zijn te vinden op www.idealenkompas.nl.

Over het IdealenKompas

Het IdealenKompas is ontwikkeld door GreenWish en wijst mensen de weg naar geld, menskracht, advies, spullen en andere zaken die nodig zijn voor het realiseren van een goed doel. Het IdealenKompas is een maatschappelijke marktplaats - het ‘matcht’ vraag en aanbod met elkaar. Door het potentieel in de samenleving beter te benutten komen maatschappelijke initiatieven op een nieuwe manier tot stand.

Het IdealenKompas wordt mede mogelijk gemaakt door haar partners: ASN Bank, KICI, GDO, AgentschapNL, UwPersvoorlichter, Greenhost
Publicatiedatum: