Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kunnen hiermee laten zien waar Antropia voor staat"

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum ontvangt EKO-keurmerk Horeca

Tholen - Antropia, Cultuur- en Congrescentrum heeft gisteren (7 juli) het EKO-keurmerk Horeca overhandigd gekregen. De uitreiking vond plaats tijdens de open dag van Antropia op Landgoed de Reehorst in Driebergen. "Met dit mooie keurmerk kunnen we laten zien waar we als Antropia voor staan", vertelt Germien Cox, medewerker communicatie & pr.

Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een restaurant voor minimaal 40% biologisch inkopen. Bij Antropia is de inkoop 99% biologisch. "We zijn erg trots op deze certificering. We ondernemen al meer dan tien jaar maatschappelijk verantwoord en zoeken doorlopend naar een juiste balans tussen People, Planet en Profit. Daar hoort biologisch inkopen zeker bij en het EKO-keurmerk is hier een mooie bevestiging van."


Waronne Elbers, Elke Croiset van Uchelen, Eric van Veluwen, Ronald van Marlen (nieuwe projectmanager van Stichting EKO-keurmerk) en Emmy Fernandez.

Open dag drukbezocht

Antropia hield gisteren (zondag 7 juli) open huis. Bezoekers werden uitgenodigd om het vernieuwde Antropia te komen proeven, kijken en beleven. Er zijn meer bezoekers op de open dag afgekomen dan verwacht. "We hebben zo'n 200 mensen mogen verwelkomen. We kijken met een positief gevoel terug op de open dag. Er was van alles te doen. Naast live cooking en culinaire proeverijtjes, gaf een imker voorlichting over bijen houden, kon men deelnemen aan een rondleiding over het landgoed, muziek luisteren met bassist Hans Mantel en kinderen mochten oefenen met de jeugdbrandweer."

Nieuwe management

Sinds 1 januari 2013 is de exploitatie van Antropia in handen van Landgoed Rhederoord. Eric van Veluwen is één van de nieuwe eigenaren en Elke Croiset van Uchelen is de nieuwe directeur. Zij vormt samen met Waronne Elbers het management. Het nieuwe management laat volgens Germien een frisse wind waaien door het cultuur- en congrescentrum. "We willen onszelf profileren als een eigentijds cultuur- en congrescentrum, waar de gast centraal staat. Zichtbare veranderingen zijn het nieuwe interieur in het restaurant, de vernieuwde en uitgebreide toiletgroepen, het vernieuwde landgoedterras en de nieuwe website. Voor de zakelijke gasten zijn mooie arrangementen samengesteld en kunnen voorstellen geheel op maat ontwikkeld worden. Om onszelf ook als cultuurcentrum sterker neer te zetten, willen we meer evenementen organiseren voor de particuliere markt. Een mooi begin is de 'Zin in Zondag', iedere tweede zondag van de maand. Op de website is meer informatie te vinden over de invulling en programmering."

Voor meer informatie:
 
Germien Cox
Antropia, Cultuur- en Congrescentrum
Hoofdstraat 8
3972 LA Driebergen
0343 531818
[email protected]
www.antropia.nl