Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dierenpark frituurt in 100% biologische frituurolie

Heet nieuws van Apenheul en Remia

Bezoekers van Apenheul krijgen sinds deze maand frites die ├ęcht 100% biologisch zijn. In het dierenpark wordt de biologische patat nu ook in biologische frituurolie bereid. Apenheul heeft een voortrekkersrol gespeeld in de ontwikkeling van deze olie. De frituurolie is op verzoek van het park door Remia geproduceerd. Het is weer een flinke stap naar een diervriendelijk, biologisch en verantwoord assortiment voor Apenheul.

Samenwerking

Apenheul stimuleert haar leveranciers duurzame producten te ontwikkelen die nog niet verkrijgbaar zijn. Horecamanager Sybren Muijs: "We hebben al een keur aan biologische producten. Het is teveel om op te noemen en dat zal ik ook niet doen. We zien het als onze standaard om deze producten te voeren." Is een product niet verkrijgbaar, dan zoekt Apenheul een leverancier die het wil en kan ontwikkelen. "Op ons verzoek is Remia de biologische frituurolie gaan produceren, waardoor onze frites volledig biologisch zijn. Uiteraard geserveerd met biologische mayonaise en ketchup", aldus Muijs.

Verduurzaming

Apenheul draagt haar steentje bij aan een betere wereld door te kiezen voor duurzaamheid. Muijs: "We kiezen voor FSC-hout, onze vergader- en congreslocatie De St@art is CO2-neutraal en er wordt zuinig omgegaan met energie. In onze restaurants, kiosken en catering zetten we grote stappen naar een natuur- en diervriendelijk assortiment. Nu dus ook met 100% biologische frites." Apenheul serveert de producten bovendien in broodzakjes en bekers die biologisch afbreekbaar zijn.

Remia, ook duurzaam en verantwoord!

Apenheul wil haar klanten het beste voorschotelen. Het dierenpark kiest voor smaakvolle producten die verantwoord zijn en met gevoel en zorg zijn samengesteld. Remia levert daarin een actieve bijdrage. Naast het huidige assortiment biologische sauzen heeft Remia nu dus ook de biologische frituurolie geïntroduceerd. Deze bestaat uitsluitend uit biologische grondstoffen, heeft een lange levensduur en zit in een milieuvriendelijke bag-in-box verpakking. Ideaal voor Apenheul om op het duurzaamheidsaspect in te spelen en tegelijkertijd de klanttevredenheid hoog te houden.

Voor meer informatie: www.remiafoodservice.nl en www.apenheul.nl
Publicatiedatum: