
Abonneren
Vacatures
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
- Manager Packing Station
Top 5 - gisteren
- Ramon Alcedo nieuwe directeur van Fairtrasa Peru
- Normec Groen Agro Control eerste commerciële laboratorium dat PFAS analyseert onder accreditatie
- Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- "Hillegom doet genoeg aan bio-bollenteelt"
- Bestuurlijke consultatie landbouwakkoord door LTO-bestuurders
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
"Je kunt fantastisch koken met groenten"
Mac van Dinther en Vegetariërsbond op zoek naar beste vegetarische gerecht
"Je kunt fantastisch koken met groenten, maar de restaurants waar echt goed gekookt wordt zonder vlees en vis zijn op één hand te tellen", zegt Van Dinther, die wekelijks restaurants bespreekt in het Volkskrant Magazine. Hij hoopt dat het publiek hem de weg kan wijzen. De nominaties kunnen worden gedaan op deze website.
Met de verkiezing wil de Vegetariërsbond restauranthouders en bezoekers inspireren om meer te doen zonder vlees en vis, zegt directeur Floris de Graad. "Het kan zoveel spannender dan vegetarische lasagne of gevulde aubergine. Dat laten restaurants ook dit jaar weer zien tijdens De Vegetarische Restaurantweek. Topchefs kiezen als ze zelf uit eten gaan vaak het vegetarische gerecht, want daaraan kun je zien of een kok kan koken. Met de verkiezing van het lekkerste gerecht laten we zien wat er culinair mogelijk is en tijdens De Vegetarische Restaurantweek heeft het publiek de gelegenheid om zelf te komen proeven."
De Vegetarische Restaurantweek wordt dit jaar gehouden van 7 tot en met 13 oktober. Vorig zaten onder de deelnemende restaurants 12 zaken met minstens 1 Michelinster. Dit jaar wordt een selectie worden gemaakt van 150 restaurants met een goede vegetarische kaart. De winnaars van de verkiezing van het beste vegetarische gerecht zullen ook voor deelname aan De Vegetarische Restaurantweek worden uitgenodigd. Tijdens de week kan men bij de restaurants kiezen uit minstens twee vegetarische gerechten, waarvan er één speciaal voor de week wordt gemaakt. Deze menu's kosten 25 euro; bij restaurants met een Michelinster 40 euro.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport