Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Met mij komt ook de bio-keuken bij de EO binnen"

Chef-kok Lisette Bossert kookt biologisch in Het Familiediner

Tholen - Het nieuwe seizoen van Het Familiediner op de EO gaat vandaag (10 juni) van start. Vanaf nu kunnen de gasten in het tv-programma gaan genieten van biologisch eten. Lisette Bossert is namelijk de nieuwe chef-kok van Het Familiediner.
 
Lisette is via een twitter-oproep van presentator Bert van Leeuwen in aanraking gekomen met de vacature. "Ik werd meteen enthousiast. Dit is echt iets voor mij", vertelt Lisette. De EO raakte daar ook al snel van overtuigd. "Ik heb een uitgebreide email gestuurd met foto's en aangegeven wat ik te bieden heb. Vervolgens werd ik uitgenodigd op een gesprek." Speciaal voor deze gelegenheid had Lisette wat biologische brownies gebakken. "Dit is voor mij echt 'troosteten'. Verbindend, hartverwarmend eten past bij het programma. Het klikte en ik werd de nieuwe kok in Het Familiediner."
 

Lisette met presentator Bert van Leeuwen. Deze week staat Lisette ook met Bert in de Avrobode en de Visie (blad van de EO). "Hierin wordt mijn koken met bio-producten meegenomen."

Lisette kookt al dertien jaar biologisch. "Voor mij is het belangrijk om er gewoon normaal over te doen. Belangrijk is om mensen het lekker te laten ervaren. Ze moeten de aandacht die aan de ingrediënten en het gerecht geschonken wordt echt proeven." Na de hotelschool voelde de chef-kok zich in de horeca niet op haar plek. "Na een omweg kwam ik bij Odin terecht en toen besefte ik dat ik wel wilde koken, maar dat ik dit met enkel goede ingrediënten wilde doen. Ik kan als kok niet voor mezelf instaan wanneer ik plofkip in de pan zou gooien."
 
De chef-kok ziet zichzelf als onderdeel van een cyclus. Daarom heeft ze veel rechtstreeks contact met de boeren en telers. "Als de boer zijn best niet doet, ben ik ook nergens. Ik vind het heel belangrijk om zelf achter de ingrediënten aan te gaan. Ik koop mijn vlees bijvoorbeeld altijd bij een biologische natuurslagerij. Ik zie ook graag zelf het gezicht van de boer wanneer ik aan het koken ben. En ik teel onder meer sla en radijsjes in mijn eigen moestuin."
 
Haar werk voor Het Familiediner combineert ze met haar functie als chef-kok bij Kloosterhotel ZIN in Vught. "Ik kon bij ZIN wat minder uren gaan werken, dit is nu ingevuld als duobaan."
 
Voor meer informatie: [email protected], www.eo.nl