Puur Genieten
Tijdens deze zonovergoten week genoten veel gasten van de pure smaken van het Puur Menu. Puur en vooral vegetarisch dineren stond centraal. Chef-koks kiezen steeds meer voor een vegetarisch menu. Zo serveerde MOES in Amsterdam op een unieke locatie met uitzicht op de Sloterplas een volledig vegetarisch Puur Menu. Puur! BuitEN eten was een groot succes.De winnaar van de titel 'Puurste Restaurant van Nederland 2013', de Veldkeuken in Culemborg, bereidde ook een vegetarisch menu met veel producten uit de streek. In de prachtige omgeving met de h'eerlijke, pure smaken van het menu was het Puur Genieten.
Chef kok Nel Schellekens van Gasterij De Gulle Waard in Winterswijk koos voor een bijzonder Puur Menu: "Van koeien die loeien en bloemen die bloeien." Ze kwam bij de gasten aan tafel met uitleg over alle mogelijke bloemen die verwerkt werden in het menu. Ook vertelde ze enthousiast over de zuivel uit de buurt van blije buitenkoeien en andere Achterhoekse zuivelgevers.
Verkiezing titel: 'Puurste Restaurant van Nederland 2014'
Ook dit jaar wordt de titel 'Puurste Restaurant van Nederland' uitgereikt. Elk restaurant dat meedeed aan de Puur Restaurant Week vult deze check- en vragenlijst in. Hier geeft de horecaondernemer aan welke duurzame producten worden gebruikt. Ook wordt naar de persoonlijke motivatie gevraagd en de wijze waarop het restaurant zelf de pure producten onder de aandacht brengt bij haar gasten.De vakjury nomineert vervolgens 3 restaurants. In september gaat de jury Puur proeven bij de genomineerden. De winnaar wordt bekend gemaakt in oktober en ontvangt de eervolle titel 'Puurste Restaurant van Nederland 2014'.
De Puur Restaurant Week is een initiatief van Puur! uit eten en wordt ondersteund door Oxfam Novib en ASN Bank.
Kijk voor meer informatie op www.puurrestaurantweek.nl.