Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Banken doen niks, dus hebben we iets anders verzonnen"

Yoghurt Barn wil met crowdfunding stap naar Amsterdam maken

Tholen - Yoghurt Barn heeft in oktober vorig jaar op de Neude in Utrecht haar eerste filiaal geopend. Bij Yoghurt Barn kan de Nederlander buitenshuis genieten van allerlei soorten biologische yoghurt. "De zaken gaan goed. Sinds januari groeien we per maand met 26% in Utrecht. Daarom willen we graag uitbreiden", vertelt initiatiefnemer Wouter Staal.
 
Yoghurt Barn wil met behulp van crowdfunding de stap naar Amsterdam gaan maken. "Het gaat in eerste instantie om één vestiging, maar we zien mogelijkheden om uiteindelijk misschien wel 10 zaken in Amsterdam te gaan openen." Wouter hoopt de tweede vestiging van Yoghurt Barn aan de Eerste van der Helstraat in de Pijp in de tweede helft van juli te openen.
 


De jonge ondernemers die achter het Yoghurt Barn-concept zitten moeten creatief zijn om aan financiering te komen. "De banken doen momenteel niks met nieuwe concepten. Daarom moesten we iets anders verzinnen. We zijn een campagne via het crowdfunding platform CrowdAboutNow gestart, deze creatieve manier past goed bij ons. Je kunt kiezen om ons geld te lenen tegen 15% rente met een looptijd van drie jaar. De inzet van deze obligatielening is minimaal 250 euro. Ons doelbedrag is 50.000 euro waarmee we de volledige Barn gaan opbouwen. Ga naar de campagnepagina van CrowdAboutNow voor meer informatie."
 


Het grootste gedeelte van het aanbod bij Yoghurt Barn is biologisch. "De zuivel die wij gebruiken is altijd biologisch, evenals de sappen en koffie. Men kan bij ons terecht voor Loei Lekkere yoghurt, frozen yoghurt, koffie, slow tea, High Tea, Brunch en Picknick."
 

Tegenslag

Yoghurt Barn heeft in mei wel een grote tegenslag te verwerken gekregen. Op 10 mei werd het Utrechtse filiaal namelijk door brand getroffen. De ondernemers lieten zich hierdoor echter niet uit het veld slaan: "Sindsdien zijn we vol goede moed op pad gegaan met de bakfiets. En we besloten deze actie op te zetten om zo de groeimogelijkheden van ons concept te kunnen gaan benutten."
 


Voor meer informatie:
 
Wouter Staal
Yoghurt Barn
06 52788719
[email protected]
www.yoghurtbarn.nl