Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

Duurzame leveranciers bundelen krachten op Gastvrij Rotterdam 2013

Gastvrijheid, beleving en kwaliteit. Daar draait het om bij de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Op 23, 24 en 25 september 2013 verwelkomt Ahoy Rotterdam horecaprofessionals met liefde voor het vak en passie voor hun gasten. Met het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen is nu ook 'duurzaam ondernemen' onderdeel van het basisconcept van de nieuwe Rotterdamse horecabeurs.In samenwerking met Green Leisure (Group) organiseert Gastvrij Rotterdam het 'Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen. Dit inspiratieplein staat volledig in het teken van eerlijke, Fair Trade, biologische, lokale- en streekproducten (ook non-food). Gerenommeerde partijen met ambitie en ervaring rondom duurzaamheid en verantwoord ondernemen in horeca en hospitality ondersteunen het initiatief (onder andere Fair Trade, Nieuw Vers, Stichting KMVK / Green Key Nederland).Dit Smaakt Naar Meer! organiseert naast workshops, lezingen, proeverijen en verantwoorde netwerkbijeenkomsten ook drie events samen met ambitieuze (Rotterdamse) chef-koks. (H)eerlijke evenementen met een verantwoorde bite, waarbij aandacht besteed zal worden aan onder andere:

 • Als ons eten zo lekker is, waarom gooien we dan zoveel weg?;
 • Populaire gerechten op uw menukaart en hoe deze te verduurzamen;
 • Bewustwording als marketingtool in de horeca.

Dit alles vindt plaats op een paviljoen opgebouwd uit hergebruikte en verantwoorde materialen.Ambitieuze en nieuwsgierige horecaondernemers kunnen op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen straks terecht met vragen over de verschillende thema's van duurzaam ondernemen zoals:

 • Afval
 • Verlichting
 • Verantwoord schoonmaken
 • Trends in horeca en MVO
 • Training en opleiding
 • Koffie en thee
 • Brood
 • Wijn
 • Vlees
 • Keurmerken en certificaten
 • Ondernemerservaringen

Robert Melaard, Exhibition Manager van Gastvrij Rotterdam: "Met het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen bieden we als Gastvrij Rotterdam niet alleen een podium aan ondernemers om hun MVO-oplossingen voor de horecasector uit te dragen, maar dragen we door de opzet van het paviljoen en de gebruikte materialen als organisatie ook zelf ons steentje bij aan een meer duurzame aanpak binnen ons beursconcept."Sander Verschuren, Project Manager Green Leisure (Group): "Dit Smaakt Naar Meer staat voor het verbinden van leveranciers van verantwoorde producten met vooruitstrevende ondernemers met ambitie rondom duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Met het educatieve programma laten wij bezoekers duurzaamheid beleven, proeven en ondergaan. De afgelopen periode zijn we druk geweest met het vormgeven van de verschillende onderdelen van het paviljoen. Wij zijn blij verrast met alle positieve reacties op ons initiatief. Zowel de beurs- als de horecabranche lijkt de volgende fase in te gaan als het gaat om verantwoord ondernemen."

Het laatste nieuws rondom Dit Smaakt Naar Meer! en de ontwikkelingen rondom de events kunt u op de voet volgen via: Facebook – DitSmaaktNaarMeer, Twitter: @DSNMTweet.

Voor inhoudelijke vragen over het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen kunt u terecht bij Sander Verschuren 06 19624772 of Marco Ouwerkerk 06 51201828.Leveranciers kunnen zich aanmelden door te bellen met Bart de Jong of Jan Breedveld op telefoonnummer 010 2933205.

Meer informatie over Gastvrij Rotterdam 2013 is te vinden op www.gastvrij-rotterdam.nl.
Publicatiedatum: