
Abonneren
Vacatures
- Senior Purchaser
- Junior Purchaser
- R&D Trial Manager Vegetables | Team Lead
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Succesvolle start voor 'Lekker Betrokken!': Zorginstellingen gaan duurzamer werken
'Lekker Betrokken!' is een 3-jarig project dat als doel heeft het verder verduurzamen van de zorgsector op de gebieden product (zowel food als non-food), proces en mens. Zij start hierbij vanuit het brede gebied van eten en drinken. Opdrachtgever is de Vereniging voor Food & Hospitality Management (VHVG).
Het project werkt vanuit de vraagstelling van de zorginstellingen over duurzaamheid, om daarbij op maat ondersteuning te kunnen geven, zowel individueel als in groepsverband. De volgende onderwerpen kwamen daarbij het afgelopen jaar regelmatig aan de orde: het maken van een duurzaamheidsbeleid, voedselverspilling, duurzame inkoop, cliëntparticipatie en de inzet van duurzame producten.
'Lekker Betrokken!' is qua werkwijze anders dan andere projecten. Deelnemende partijen (ook de partijen die het project financieel mogelijk maken), committeren zich aan het uitgangspunt dat ze hun kennis over duurzaamheid en de uitvoering hiervan belangeloos ter beschikking te stellen aan de deelnemende zorginstellingen. Ook tussen zorginstellingen onderling worden kennis en ervaring uitgewisseld zodat optimaal van elkaar geleerd kan worden. Deze kennisuitwisseling gebeurt via onder andere themabijeenkomsten, workshops, internet en artikelen in (vak)bladen.
Dit is een eerste succesvol resultaat van het project, een jaar na de officiële aftrap van het project (juni 2012 tijdens het congres Gastvrije Zorg met Sterren).
Voor meer informatie over het project zie www.vhvg.nl en www.phliss.nl/lb.html of neem contact op met de projectleider van 'Lekker Betrokken!': Phyllis den Brok – 06 22956623.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport