Succesvolle start voor 'Lekker Betrokken!': Zorginstellingen gaan duurzamer werken

Veertien zorgorganisaties, die meer dan 100 locaties vertegenwoordigen, zijn het afgelopen jaar via 'Lekker Betrokken!' actief aan de slag gegaan met het verduurzamen van hun processen en producten.

'Lekker Betrokken!' is een 3-jarig project dat als doel heeft het verder verduurzamen van de zorgsector op de gebieden product (zowel food als non-food), proces en mens. Zij start hierbij vanuit het brede gebied van eten en drinken. Opdrachtgever is de Vereniging voor Food & Hospitality Management (VHVG).

Het project werkt vanuit de vraagstelling van de zorginstellingen over duurzaamheid, om daarbij op maat ondersteuning te kunnen geven, zowel individueel als in groepsverband. De volgende onderwerpen kwamen daarbij het afgelopen jaar regelmatig aan de orde: het maken van een duurzaamheidsbeleid, voedselverspilling, duurzame inkoop, cliëntparticipatie en de inzet van duurzame producten.

'Lekker Betrokken!' is qua werkwijze anders dan andere projecten. Deelnemende partijen (ook de partijen die het project financieel mogelijk maken), committeren zich aan het uitgangspunt dat ze hun kennis over duurzaamheid en de uitvoering hiervan belangeloos ter beschikking te stellen aan de deelnemende zorginstellingen. Ook tussen zorginstellingen onderling worden kennis en ervaring uitgewisseld zodat optimaal van elkaar geleerd kan worden. Deze kennisuitwisseling gebeurt via onder andere themabijeenkomsten, workshops, internet en artikelen in (vak)bladen.

Dit is een eerste succesvol resultaat van het project, een jaar na de officiële aftrap van het project (juni 2012 tijdens het congres Gastvrije Zorg met Sterren).

Voor meer informatie over het project zie www.vhvg.nl en www.phliss.nl/lb.html of neem contact op met de projectleider van 'Lekker Betrokken!': Phyllis den Brok – 06 22956623.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.