Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wie wint de titel 'Puurste Restaurant van Nederland 2014'?

Het Puurste Restaurant van Nederland kiest voor zoveel mogelijk biologisch, Fairtrade, duurzame vis of vegetarisch. Serveert een Puur Menu van 3 tot en met 9 juni. En communiceert over de liefde voor pure producten.

Verkiezing 'Puurste Restaurant van Nederland 2014'

Ook dit jaar wordt de titel 'Puurste Restaurant van Nederland' uitgereikt. Om hiervoor in aanmerking te komen, doe je als restaurant mee aan de Puur Restaurant Week. Elk deelnemend restaurant vult een check- en vragenlijst in. Hier geeft de horecaondernemer aan welke duurzame producten worden gebruikt. Ook wordt naar de persoonlijke motivatie gevraagd en de wijze waarop het restaurant zelf de Puur Restaurant Week onder de aandacht brengt bij haar gasten. De vakjury nomineert vervolgens 3 restaurants. In september gaat de jury puur proeven bij de genomineerden. De winnaar wordt bekend gemaakt in oktober en ontvangt de eervolle titel 'Puurste Restaurant van Nederland 2014'.

Doel van de Puur Restaurant Week

Het doel van de Puur Restaurant Week is om de consumptie van duurzame en vooral ook lekkere producten in de horeca te vergemakkelijken en te promoten. "Een gerecht met een goed verhaal smaakt beter", aldus Ramon Beuk, ambassadeur van de Puur Restaurant Week. Elk restaurant is vrij om het Puur Menu zelf samen te stellen indien biologisch, Fairtrade en duurzame vis hierin centraal staan. Ook mag het restaurant zelf de prijs bepalen. Alle restaurants die van 3 tot en met 9 juni meedoen aan de Puur Restaurant Week vind je via deze website. Deze week is een intiatief van Puur! uit eten en wordt ondersteund door Oxfam Novib en ASN Bank.

Reserveer

Kijk op www.puurrestaurantweek.nl/restaurants en reserveer rechtstreeks bij jouw restaurant naar keuze! Nodig je vrienden uit via www.loesje.nl/puur. Laat je via Facebook weten dat je gaat.
Publicatiedatum: