Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mijlpalen zakelijke horeca gebundeld in ludiek boekwerk van Ilja Gort

Kwaliteitscateraar OSP viert 12,5 jarig jubileum

OSP Zakelijke Horeca viert deze zomer haar 12,5 jarig jubileum. Vanuit de hoofdvestiging in Hoofddorp wordt sinds 2001 gewerkt aan opvallende en creatieve horeca-concepten waarbij de pijlers: 100% natuurlijk, biologisch & regionaal centraal staan. Aan deze uitgangspunten is in 2013 niets veranderd. Sterker nog; OSP scherpt haar groene ideologie de komende jaren nóg verder aan door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Deze doelstelling zal zich vertalen naar de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers, diversiteit, gezondheid, welzijn en veiligheid.


De groene revolutie – anno 2001

Oprichter Evert Kersten kijkt met trots en compassie terug op de afgelopen 12,5 jaar. Zijn ingezette groene revolutie heeft haar vruchten afgeworpen. "Maatschappelijk ondernemen doen wij niet voor onszelf, maar juist voor onze medewerkers, het milieu én de maatschappij. Om deze reden verkopen wij bij voorkeur duurzaam geteelde producten in onze restaurants. Denk bijvoorbeeld aan de koffie die wij schenken. De herkomst van onze koffiebonen is te traceren via een unieke code op iedere verpakking", vertelt Kersten. De komende jaren staan voor OSP Zakelijke Horeca in het teken van het professionaliseren van de core-business. Hierbij staan aspecten als diversiteit, de ontwikkeling van medewerkers, gezondheid, welzijn en veiligheid centraal. "Wij willen nog meer de dialoog aangaan met onze opdrachtgevers en hen overtuigen van het belang en de impact hiervan", aldus Kersten.

Biologisch én uit de regio

Kwaliteit en smaak staan in de restaurants van OSP op de eerste plaats. Om dat te bereiken werkt de cateraar samen met Nederlandse boeren die fantastische producten maken. Er wordt per regio gezocht naar kleine, agrarische ondernemers die veel fruit en groentesoorten aanleveren. Gedurende het productie- en distributieproces wordt energieverbruik gereduceerd, afval juist gescheiden en CO2-uitstoot geminimaliseerd. Hierdoor is de belasting op het milieu minimaal en de kwaliteit van ons leefmilieu blijft gewaarborgd.

Green Book

OSP Zakelijke Horeca staat sinds jaar één bekend om haar 'Green Book'. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, biologische en regionale producten én 100% natuurlijk zijn de fundamenten van de kwaliteitscateraar uit Hoofddorp. Sinds de oprichting in 2001, is duidelijk geworden dat werken aan duurzaamheid een onmisbaar stuk DNA van het bedrijf is. Het behalen van het ISO 14001 certificaat dat OSP in 2011 behaalde voor het Milieu Management Systeem was voor het progressieve bedrijf slechts een theoretische vertaling van de dagelijkse praktijk.


Ludiek boekwerk

De mijlpalen en de geschiedenis van 12,5 jaar OSP worden binnenkort gebundeld in een ludiek boekwerk. Niemand minder dan Ilja Gort is schrijver van deze biologische en komische kroniek dat is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. De lancering van het boek is dit jaar verwacht.

Voor meer informatie:

OSP Zakelijke Horeca
+31 (0)235579851
[email protected]
www.ospcatering.nl
Publicatiedatum: