Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Groene Kookacademie ontvangt 24 april het EKO-keurmerk

De Groene Kookacademie ontvangt, als eerste opleidingsinstituut in Nederland, het EKO-keurmerk certificaat. Dit betekent dat er uitsluitend met biologisch geteelde producten gewerkt wordt en dat er extra aandacht is voor duurzaamheid. De uitreiking van het EKO-keurmerkcertificaat wordt gevierd in de vorm van een kookdemonstratie over werken met biologische chocolade.

De chocolade demonstratie: van bonbons tot decoraties

Tijdens de kookdemonstratie vertelt chocolade-expert Sofieke Sparla je alles over het verschil tussen rauwe cacao en 'gewone' cacao. Maar ook: hoe smaakt de originele xocolatl? De oorsprong, teelt en verwerking van het product waar we allemaal zo dol op zijn komt voorbij. Er wordt gebruik gemaakt van de biologische chocolade van de Chocolatemakers.


Over De Groene Kookacademie

Bij De Groene Kookacademie wordt met de beste biologische en biologisch-dynamische producten gewerkt. De academie verzorgt een volledige kookopleiding van 1,5 jaar, maar ook diverse workshops en cursussen. De opleiding is zowel bedoeld voor (natuur)diëtisten, voedingsdeskundigen en therapeuten als voor gedreven hobby-koks. Je leert hier onder andere lekkere, gevarieerd vegetarische maaltijden bereiden, sauzen en dressings maken, bakken en zelf recepten ontwikkelen.

Koken met de lekkerste, pure ingrediënten

Bij de cursus Puur Koken ga je diverse vegetarisch- biologische menu's bereiden. Je maakt kennis met een scala aan natuurvoedingsproducten zoals oersuiker, gebuild meel en kombu en je leert op een praktische manier hoe een vegetarische maaltijd opgebouwd kan worden. De cursus en workshops zijn geschikt voor zowel flexitariërs als doorgewinterde vegetariërs en interessant voor iedereen van gemotiveerde hobbykok tot professioneel foodie.

Over het EKO-keurmerk

Het EKO-keurmerk staat voor vers, zuiver, zonder kunstmatige toevoegingen en met respect voor dier en milieu geproduceerd. Alles wat De Groene Kookacademie doet, voldoet dan ook aan deze eisen en nog een beetje meer: gerechten worden met liefde en aandacht bereidt en dat proef je. Daarnaast garandeert het keurmerk dat er geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

Door het EKO-keurmerk toe te kennen aan De Groene Kookacademie is er weer een volgende stap gezet richting duurzaamheid. Hoe meer mensen met biologische producten gaan werken en hoe vaker er vegetarisch gekookt en gegeten wordt, hoe gezonder en duurzamer het geheel kan zijn.
Publicatiedatum: