De chocolade demonstratie: van bonbons tot decoraties
Tijdens de kookdemonstratie vertelt chocolade-expert Sofieke Sparla je alles over het verschil tussen rauwe cacao en 'gewone' cacao. Maar ook: hoe smaakt de originele xocolatl? De oorsprong, teelt en verwerking van het product waar we allemaal zo dol op zijn komt voorbij. Er wordt gebruik gemaakt van de biologische chocolade van de Chocolatemakers.Over De Groene Kookacademie
Bij De Groene Kookacademie wordt met de beste biologische en biologisch-dynamische producten gewerkt. De academie verzorgt een volledige kookopleiding van 1,5 jaar, maar ook diverse workshops en cursussen. De opleiding is zowel bedoeld voor (natuur)diëtisten, voedingsdeskundigen en therapeuten als voor gedreven hobby-koks. Je leert hier onder andere lekkere, gevarieerd vegetarische maaltijden bereiden, sauzen en dressings maken, bakken en zelf recepten ontwikkelen.Koken met de lekkerste, pure ingrediënten
Bij de cursus Puur Koken ga je diverse vegetarisch- biologische menu's bereiden. Je maakt kennis met een scala aan natuurvoedingsproducten zoals oersuiker, gebuild meel en kombu en je leert op een praktische manier hoe een vegetarische maaltijd opgebouwd kan worden. De cursus en workshops zijn geschikt voor zowel flexitariërs als doorgewinterde vegetariërs en interessant voor iedereen van gemotiveerde hobbykok tot professioneel foodie.Over het EKO-keurmerk
Het EKO-keurmerk staat voor vers, zuiver, zonder kunstmatige toevoegingen en met respect voor dier en milieu geproduceerd. Alles wat De Groene Kookacademie doet, voldoet dan ook aan deze eisen en nog een beetje meer: gerechten worden met liefde en aandacht bereidt en dat proef je. Daarnaast garandeert het keurmerk dat er geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.Door het EKO-keurmerk toe te kennen aan De Groene Kookacademie is er weer een volgende stap gezet richting duurzaamheid. Hoe meer mensen met biologische producten gaan werken en hoe vaker er vegetarisch gekookt en gegeten wordt, hoe gezonder en duurzamer het geheel kan zijn.