Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Lekker kan ook zeker heel gezond zijn"

Logica in Leiden: nieuwe lunchroom gaat 100% voor biologisch

Tholen - Leiden is sinds half maart een biologische lunchroom rijker. Lunchroom Logica opende dinsdag 12 maart haar deuren aan de Stille Rijn 11. Ondernemers Bianca van Went en Bart van Leeuwen zijn erg tevreden over het verloop van de eerste weken. "Dit is de derde week en doordeweeks is het al redelijk druk en op zaterdag zit het zelfs meer dan vol. We zijn dan ook heel benieuwd hoe het gaat lopen als het terras er binnenkort bij komt", geeft Bart aan.


Logica is gevestigd in een monumentaal pand in het oude centrum van Leiden.

Bij Logica wordt gewerkt met 100% biologische producten. "Dit was voor ons niet meer dan logisch. Lekker kan ook zeker heel gezond zijn. Dat willen wij laten zien. Er hoeft geen E-nummer aan te pas komen. Wij houden het puur en gaan echt voor de seizoensproducten."Logica is voor Leiden een compleet nieuw concept. Bianca en Bart merken dat veel mensen de kat eerst uit de boom kijken. "We hebben gehoord dat men soms denkt dat het eten bij ons redelijk duur is. Dit is niet zo. We zijn niet duur, maar gaan toch voor topkwaliteit. Via mond-tot-mondreclame hopen we dit beeld uiteindelijk te veranderen. We bieden echt iets nieuws in Leiden en zien het al duidelijk groeien."De ondernemers richten zich met de lunchroom vooral op mensen die al bewust met eten bezig zijn. "Deze groep wordt steeds groter in Leiden en omgeving. Er worden bijvoorbeeld steeds meer stadstuinen aangelegd. Dit wijst er op dat het bewustzijn over de herkomst van voedsel groeiende is."

Duurzaam ondernemen is erg belangrijk bij Logica. Hierbij kan gedacht worden aan energiezuinige apparatuur en waterbesparende toiletten. Ook de verlichting is duurzaam, met LED-verlichting en Eco-halogene lampen. "Als alle verlichting tegelijk aan is verbruiken we in totaal iets meer stroom dan een grote gloeilamp."


Leveranciers

Bianca en Bart werken momenteel met twee leveranciers: BD-Totaal uit Houten en Kievit uit Katwijk. "Bij de laatste bestellen we vooral veel biologische groenten en fruit. Bij BD-Totaal kunnen we terecht voor een compleet pakket aan producten. Die samenwerking verloopt ook erg goed."

Voor meer informatie:

Bart van Leeuwen
Bianca van Went
Lunchroom Logica
Stille Rijn 11
2312 DE Leiden
071 3628939
[email protected]
www.lunchroomlogica.nl