Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Horeca omarmt duurzaam ondernemen, maar waar blijft contractcatering?

Green Key is hét Keurmerk voor bedrijven die bewust bezig zijn met duurzaamheid. Inmiddels is een groot aantal bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en in de markt voor vergader- en congreslocaties dan ook Green Key gecertificeerd. Nu er sinds kort ook een Green Key keurmerk is voor restaurants, is het voor bijna de gehele horeca mogelijk om een certificaat te behalen. Opvallend is dat de contractcatering echter achter blijft. Dit terwijl er juist in deze markt veel eisen worden gesteld aan duurzaamheid. Waarom dan geen officiële certificering?

In oktober 2012 is het Green Key keurmerk voor restaurants in Nederland gelanceerd door stichting KMVK (stichting keurmerk, milieu, veiligheid en kwaliteit). Het keurmerk bestaat al enige tijd voor hotels, maar vanaf nu dus ook voor restaurants. Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en in de markt voor vergader- en congreslocatie, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid. In Nederland zijn momenteel ruim 500 bedrijven Green Key gecertificeerd. Om het keurmerk te verkrijgen moet het bedrijf voldoen aan 30 verplichte en 40 optionele normen. Hoe meer optionele normen worden uitgevoerd hoe hoger de gradatie is van het keurmerk. Deze gradaties van Green Key keurmerk zijn: brons, zilver, goud en sinds kort zelfs diamant. Bij Green key worden de volgende thema’s behandeld op de mate van duurzaamheid: beleid, management, personeel, energie, schoonmaak, inkoop, Food & Beverage, afval en maatschappelijke betrokkenheid.

Binnen de hotellerie is het Green Key keurmerk sinds haar introductie door meer dan 65% van alle hotels in Nederland behaald. Bekende ketens als Bilderberg, Fletcher en Apollo hotels beschouwen het keurmerk als standaard voor hun duurzaamheidsbeleid. Daarnaast blijven zij door dit keurmerk interessant voor de zakelijke markt, die steeds meer kiest om externe vergaderingen, evenementen en presentaties alleen te houden bij bedrijven die aantoonbaar duurzaam zijn.

Lees hier het volledige artikel dat Michiel van Noort hierover op de website van HTC Advies heeft gepubliceerd.
Publicatiedatum: