Green Key is hét Keurmerk voor bedrijven die bewust bezig zijn met duurzaamheid. Inmiddels is een groot aantal bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en in de markt voor vergader- en congreslocaties dan ook Green Key gecertificeerd. Nu er sinds kort ook een Green Key keurmerk is voor restaurants, is het voor bijna de gehele horeca mogelijk om een certificaat te behalen. Opvallend is dat de contractcatering echter achter blijft. Dit terwijl er juist in deze markt veel eisen worden gesteld aan duurzaamheid. Waarom dan geen officiële certificering?
In oktober 2012 is het Green Key keurmerk voor restaurants in Nederland gelanceerd door stichting KMVK (stichting keurmerk, milieu, veiligheid en kwaliteit). Het keurmerk bestaat al enige tijd voor hotels, maar vanaf nu dus ook voor restaurants. Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en in de markt voor vergader- en congreslocatie, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid. In Nederland zijn momenteel ruim 500 bedrijven Green Key gecertificeerd. Om het keurmerk te verkrijgen moet het bedrijf voldoen aan 30 verplichte en 40 optionele normen. Hoe meer optionele normen worden uitgevoerd hoe hoger de gradatie is van het keurmerk. Deze gradaties van Green Key keurmerk zijn: brons, zilver, goud en sinds kort zelfs diamant. Bij Green key worden de volgende thema’s behandeld op de mate van duurzaamheid: beleid, management, personeel, energie, schoonmaak, inkoop, Food & Beverage, afval en maatschappelijke betrokkenheid.
Binnen de hotellerie is het Green Key keurmerk sinds haar introductie door meer dan 65% van alle hotels in Nederland behaald. Bekende ketens als Bilderberg, Fletcher en Apollo hotels beschouwen het keurmerk als standaard voor hun duurzaamheidsbeleid. Daarnaast blijven zij door dit keurmerk interessant voor de zakelijke markt, die steeds meer kiest om externe vergaderingen, evenementen en presentaties alleen te houden bij bedrijven die aantoonbaar duurzaam zijn.
Lees hier het volledige artikel dat Michiel van Noort hierover op de website van HTC Advies heeft gepubliceerd.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- Oud-landbouwminister Cees Veerman ziet nog altijd toekomst in biologische en duurzame landbouw
- De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- Johan Groen naar Geersing Potato Specialist
- "In één oogopslag duidelijk hoe ver de initiatieven zijn gevorderd met natuurinclusieve landbouw"
Top 5 - afgelopen week
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- "Kennelijk treft ook mij als bio-boer automatisch milieublaam"
- Drukbezochte openingsavond bij vernieuwde Ekoplaza Alkmaar
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Stikstofnieuws uit Den Haag ontvangen als 'onrealistisch' en 'onmogelijk' maar ook 'pijnlijk' en 'noodzakelijk'
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Is de consument bereid meer te betalen voor zuivel van melkveehouders die de kalfjes bij de koe houden?
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant