Horeca omarmt duurzaam ondernemen, maar waar blijft contractcatering?
In oktober 2012 is het Green Key keurmerk voor restaurants in Nederland gelanceerd door stichting KMVK (stichting keurmerk, milieu, veiligheid en kwaliteit). Het keurmerk bestaat al enige tijd voor hotels, maar vanaf nu dus ook voor restaurants. Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en in de markt voor vergader- en congreslocatie, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid. In Nederland zijn momenteel ruim 500 bedrijven Green Key gecertificeerd. Om het keurmerk te verkrijgen moet het bedrijf voldoen aan 30 verplichte en 40 optionele normen. Hoe meer optionele normen worden uitgevoerd hoe hoger de gradatie is van het keurmerk. Deze gradaties van Green Key keurmerk zijn: brons, zilver, goud en sinds kort zelfs diamant. Bij Green key worden de volgende thema’s behandeld op de mate van duurzaamheid: beleid, management, personeel, energie, schoonmaak, inkoop, Food & Beverage, afval en maatschappelijke betrokkenheid.
Binnen de hotellerie is het Green Key keurmerk sinds haar introductie door meer dan 65% van alle hotels in Nederland behaald. Bekende ketens als Bilderberg, Fletcher en Apollo hotels beschouwen het keurmerk als standaard voor hun duurzaamheidsbeleid. Daarnaast blijven zij door dit keurmerk interessant voor de zakelijke markt, die steeds meer kiest om externe vergaderingen, evenementen en presentaties alleen te houden bij bedrijven die aantoonbaar duurzaam zijn.
Lees hier het volledige artikel dat Michiel van Noort hierover op de website van HTC Advies heeft gepubliceerd.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA