'Komt een ondernemer bij de ambtenaar'

Ondernemer zet frustraties over start klein bio-restaurant op papier

Frustraties over het regeldoolhof dat Daan Hoogeveen tegenkwam bij de start van zijn eigen horecabedrijf, zetten de starter aan tot het schrijven van een boek. Ondanks zijn dyslectie. Het boek moet ambtenaren de ogen openen en leren denken in oplossingen. 'En niet in problemen.'

'Komt een ondernemer bij de ambtenaar'. Deze pakkende titel heeft het boek dat Daan Hoogeveen (34) schreef over de start van zijn eigen horecabedrijf in Etten-Leur. Het is een klein biologisch restaurantje met de naam Il Mediterraneo. De zaak zit momenteel op slot omdat Hoogeveen niet het vereiste aantal vierkante meters heeft voor een Drank- en Horecawetvergunning. "'De gemeente zegt dat ik mijn open bar er niet bij mag rekenen, de VWA wel. Dus partijen spreken elkaar ook nog eens tegen." Hoogeveen is nu aan het slopen en gaat verbouwen om toch de benodigde 35 vierkante meter te halen. Als de verbouwing klaar is heeft de gemeente Etten-Leur hem toegezegd binnen drie weken uitsluitstel te geven over zijn vergunning.Het meest storend vindt Hoogeveen de tegenstrijdigheid van de regeltjes. "Het meten met twee maten en de stroperigheid. Ik had een reclamebord laten maken, maar volgens de gemeente was het te groot. Maar het was exact even groot als het bord van de slager naast me. Dus weer veel bellen en mailen. Het kost zo veel tijd. Achter mijn zaak zit een heel rommelige fietsenstalling, die wilde ik graag verfraaien en deels door een muurtje aan het zicht onttrekken. Dat mocht eerst niet, toen wel en toen moest ik er toch een bouwvergunning voor aanvragen. Je bent zo weer zes weken verder!"

De frustraties liepen zo hoog op dat Hoogeveen besloot het van zich af te schrijven. Later werd het een boek. Met de opbrengst ervan (het boek kost 10 euro) wil hij de verbouwing helpen financieren. Ondertussen verhuurt hij zich als freelance kok omdat de pandhuur gewoon doorloopt.

Klik hier voor meer informatie.
Bron: Misset Horeca

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.