
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Tien nieuwe bio-boerderijen ontvangen stimuleringsprijs voor omschakeling
- "Volg je orders en statussen voortaan met stoplichten"
- "Voor ons was het een no-brainer om iets te doen met bio-katoen"
- Drie op de vijf Nederlandse volwassenen vinden prijs belangrijker dan herkomst van voedsel
- Helft Nederlanders eet jaarlijks ruim 13 kilo méér suiker dan gedacht
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
'Komt een ondernemer bij de ambtenaar'
Ondernemer zet frustraties over start klein bio-restaurant op papier
'Komt een ondernemer bij de ambtenaar'. Deze pakkende titel heeft het boek dat Daan Hoogeveen (34) schreef over de start van zijn eigen horecabedrijf in Etten-Leur. Het is een klein biologisch restaurantje met de naam Il Mediterraneo. De zaak zit momenteel op slot omdat Hoogeveen niet het vereiste aantal vierkante meters heeft voor een Drank- en Horecawetvergunning. "'De gemeente zegt dat ik mijn open bar er niet bij mag rekenen, de VWA wel. Dus partijen spreken elkaar ook nog eens tegen." Hoogeveen is nu aan het slopen en gaat verbouwen om toch de benodigde 35 vierkante meter te halen. Als de verbouwing klaar is heeft de gemeente Etten-Leur hem toegezegd binnen drie weken uitsluitstel te geven over zijn vergunning.
Het meest storend vindt Hoogeveen de tegenstrijdigheid van de regeltjes. "Het meten met twee maten en de stroperigheid. Ik had een reclamebord laten maken, maar volgens de gemeente was het te groot. Maar het was exact even groot als het bord van de slager naast me. Dus weer veel bellen en mailen. Het kost zo veel tijd. Achter mijn zaak zit een heel rommelige fietsenstalling, die wilde ik graag verfraaien en deels door een muurtje aan het zicht onttrekken. Dat mocht eerst niet, toen wel en toen moest ik er toch een bouwvergunning voor aanvragen. Je bent zo weer zes weken verder!"
De frustraties liepen zo hoog op dat Hoogeveen besloot het van zich af te schrijven. Later werd het een boek. Met de opbrengst ervan (het boek kost 10 euro) wil hij de verbouwing helpen financieren. Ondertussen verhuurt hij zich als freelance kok omdat de pandhuur gewoon doorloopt.
Klik hier voor meer informatie.
Bron: Misset Horeca
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025