De Duitse regio Beieren is al vrij ver op het gebied van biologisch voedsel. Ook in Stuttgart wil men hierin investeren. "100 procent biologisch voedsel op kleuterscholen en scholen is haalbaar en betaalbaar", zo lieten de Stuttgarter Grünen zich citeren. Gedurende zes jaar is in 32 Beierse instellingen getest met biologische levensmiddelen.
De Grünen in Stuttgart zijn nog relatief bescheiden. Daar willen ze het aandeel biologische producten in stedelijke keukens verhogen tot 25 procent. "De kwestie is zeer belangrijk voor ons", zegt Grünen-raadslid Thekla Walker. "Met de voedselvoorziening kan de gemeenschap een grote bijdrage leveren voor de gezondheid, duurzaamheid en lokale economie." Hiermee kan de voedselvoorziening van tienduizenden beïnvloed worden.
De partij is met dit plan ruim op tijd voor de begrotingsbesprekingen in de herfst. "De bedoeling is om de veranderingen zo kostenneutraal mogelijk door te voeren." Dit kan bijvoorbeeld door de hoeveelheid vlees te beperken. Wanneer bijvoorbeeld op slechts acht van de twintig dagen vlees wordt aangeboden, kan dit grote invloed hebben op de totaalprijs. En door lange transportafstanden kan de binnenlandse landbouw ondersteund worden en dit drukt ook de kosten.
In de professionele keukens in de stad wordt het plan met belangstelling gevolgd. Gerd Danner, keukenmanager voor peuterspeelzalen in Essen, heeft al een proef gedaan met biologische ingrediënten: "We boden biologische wortelen, paprika's, sinaasappelen en bananen aan. De kwaliteit van biologische aardappelen viel telen en de appelen waren te verschillend in grootte." Hij schat het bio-aandeel momenteel op tien procent.
Bron: Stuttgarter Nachrichten

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- Oud-landbouwminister Cees Veerman ziet nog altijd toekomst in biologische en duurzame landbouw
- De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- Johan Groen naar Geersing Potato Specialist
- Odin Westerpark verhuist naar Amsterdamse Bilderdijkstraat
Top 5 - afgelopen week
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- "Kennelijk treft ook mij als bio-boer automatisch milieublaam"
- Drukbezochte openingsavond bij vernieuwde Ekoplaza Alkmaar
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Stikstofnieuws uit Den Haag ontvangen als 'onrealistisch' en 'onmogelijk' maar ook 'pijnlijk' en 'noodzakelijk'
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Is de consument bereid meer te betalen voor zuivel van melkveehouders die de kalfjes bij de koe houden?
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
"100% bio-voedsel op kleuterscholen en scholen is haalbaar en betaalbaar"
Grünen in Stuttgart willen bio-aandeel van 25% in voedselaanbod
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant