Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wie wil er volgend jaar meehelpen?"

Bio-moestuin Youth Food Movement afhankelijk van vrijwilligers

Tholen - De Youth Food Movement zal ook volgend jaar de YFM-moestuin in het Amsterdamse Park Frankendael in stand gaan houden. De organisatie is op zoek naar wat extra handen. Daarom plaatste Marjolein van Vucht gisteren een oproep op twitter: 'Wie wil er volgend jaar meehelpen in de YFM-moestuin?'

Het afgelopen jaar is op ongeveer 200 vierkante meter biologische groenten geteeld. "Dit hebben we gedaan met een kernteam bestaande uit drie mensen, aangevuld met andere vrijwilligers. Een stuk of drie/vier vrijwilligers hebben een aantal weken lang meegeholpen, anderen kwamen gewoon wanneer dit hen uitkwam."

In de moestuin worden diverse basisgroenten geteeld, bloemkool, uien en wortels bijvoorbeeld. "Maar we telen ook bijzondere groentesoorten. Denk hierbij aan zwart maïs en truffelaardappelen. De Youth Food Movement is zelf niet standaard, daarom hebben we er ook bewust voor gekozen om niet alleen alom bekende groenten te telen."



De groenten worden gebruikt voor feesten en diners die de Youth Food Movement organiseert. Dit geldt ook voor de workshops. "Dit jaar hebben we op het Magneetfestival bijvoorbeeld een workshop Chips Maken georganiseerd. Daar konden we prima onze eigen aardappelen voor gebruiken."

Voor meer informatie:

Marjolein van Vucht
Youth Food Movement
Minahassastraat 1
1094 RS Amsterdam
085 8786 994
marjolein@youthfoodmovement.nl
www.youthfoodmovement.nl